Naslovna » BG servis » Beogradske elektrane: Počele tople probe
Beogradske elektrane - grejanje

Beogradske elektrane: Počele tople probe

JKP „Beogradske elektrane“ danas su prešle u režim toplih funkcionalnih proba sistema daljinskog grejanja Beograda.

Pored provera funkcionalnosti sistema daljinskog grejanja, koje su započete 1. oktobra, tople funkcionalne probe podrazumevaju i isporuku toplotne energije potrošačima, saopšteno je iz ovog preduzeća.

S obzirom da je beogradski sistem daljinskog grejanja, koji je najveći u jugoistočnoj Evropi, bio gotovo šest meseci u stanju mirovanja i da su u tom periodu obavljani značajni remontni i investicioni radovi, čitav sistem će se postepeno zagrevati tokom dana. To znači da se efekti toplih funkcionalnih proba kod većine korisnika mogu očekivati u kasnim popodnevnim, a ponegde i večernjim časovima.

Nadležni iz JKP „Beogradske elektrane“ mole korisnike za strpljenje u toku toplih funkcionalnih proba, koje će trajati do zvaničnog početka grejne sezone – 15. oktobra – i da u tom periodu prijavljuju reklamacije Dispečerskom centru, Službi za prijem reklamacija za curenje vode iz instalacija (011/2093-100 – broj telefona samo za curenje vode iz instalacija) i ne grejanje celih zgrada (011/2093-011).

Čim grejna sezona zvanično počne, potrošači mogu da prijave reklamacije koje se odnose i na eventualne nedostatke na kućnim grejnim instalacijama unutar jedne zgrade.

Naglašeno je da se cena grejanja neće menjati. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.