Naslovna » Izlasci » Sport » CrossFit: Serbian Throwdown 2015
CrossFit: Serbian Throwdown 2015

CrossFit: Serbian Throwdown 2015

Serbian Throwdown 2015, jedno od najvećih regionalnih takmičenje u CrossFit-u, biće održano 3. i 4. oktobra (8.00) u Hali 5 Beogradskog sajma.

Ove godine vladalo je veliko interesovanje prijavljenih, a u finale je prošlo 200 takmičara iz Srbije i inostranstva, što je četiri puta više nego prošle godine. U dva dana takmičenja oni će se nadmetati za nagradni fond od 4700 evra. Ulaz za posetioce je besplatan.

CrossFit takmičari pokazaće svoju mentalnu i fizičku spremnost u dve kategorije: „Elite“ i „Scaled“. Takmičenje obuhvata i mušku i žensku kategoriju vežbača, a učesnici dolaze iz: Nemačke, Italije, Francuske, Austrije, Grčke, Makedonije, Bosne, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Poljske, Rumunije, Bugarske i, naravno, Srbije.Za dž

Olimpijske discipline

Prvi Serbian Throwdown održan je u decembru 2014, kada je ovo takmičenje izazvalo veliku pažnju, a posebno gošća koja je održala radionicu, CrossFit elitna takmičarka Katrin Tanja Davidsdotir, koja je ove godine postala „NajFit žena na svetu“, na takmičenju 2015 Reebok CrossFit Games održanom u SAD-u.

CrossFit je sport koji objedinjuje različite olimpijske discipline – gimnastiku, trčanje, dizanje tegova, plivanje i veslanje. On obuhvata vežbe eksplozivnosti, izdržljivosti, snage i statike, pa je tako postao veoma atraktivan širom sveta.

CrossFit vežbe podrazumevaju veliki napor, ali njihovo savladavanje dovodi kako do jačanja tela tako i do jačanja uma. Tempo treninga je veoma intenzivan, sa kratkim pauzama ili bez pauza između vežbi. CrossFit trening namenjen je i rekreativcima i profesionalnim takmičarima. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.