Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » „Ludi letnji ples“ u klubu Peron
Klub Peron

„Ludi letnji ples“ u klubu Peron

Ovog vikenda otvara se klub Peron, a na obalu se sa splavova Shlep i Favela seli „ludi letnji ples“.

Sve najbolje iz programa Shlepa i Favele, na kojoj su se tokom leta u ulozi DJ gostiju našli Bebi Dol, Uroš Đurić i Srđan Todorović kao Đavo i Anđeo iz filma „Mi nismo anđeli“, Oliver Nektarijević (KKN) i drugi, biće preneseno u Savamalu i obogaćeno nekim novitetima.

U skladu sa tim, otvaranje će obeležiti četiri velike žurke, a glavni događaj je gostovanje dua Šon Viler i Zender Šlos, poznatog po saradnji sa legendarnim Džoom Stramerom.

Prvi dan otvaranja je u četvrtak (15. oktobar) uz sastav Acoustic Strings, poznatih po akustičnim obradama pop rok hitova. Međutim, oni sada imaju potpuno novi zvuk, pošto će se predstaviti u novoj postavi sa pravim bubnjem, basistom i na dve električne akustare. A četvrtak će i tokom sezone, kao i na Shlepu, biti namenjen za svirke bendova poput The Gift, Doors Tribute, Gitarinet…

Šlos i Viler
Šlos i Viler

Igranke do zore

Svoju Peron-premijeru ove sezone u petak (16. oktobra) imaće Marko Gangbanger, dok je subota rezervisana za Ognjena Krstića, autora neprevaziđenih igranki. Tokom sezone ova dva dana će im pomagati Nebojša Intruder i Makinwa, kao i prva perjanica Studija B-Uroš Milovanović i Ana Pajković.

I najslađe za kraj, pošto u nedelju, 18. oktobra, gostuju Šon Viler i Zender Šlos. Šlos je svestrani instrumentalista, a kao basista je veteran kalifornijske pank i hardkor pank scene. Višedecenijski je član legendarnih The Circle Jerks, a svirao je i sa legendarnim Strumerom na četiri ploče. Šon Viler je u svakom svom projektu bio prepoznatljiv po originalnom vokalu, koji je da poseban pečat svim njegovim radovima, od matičnog punk’n’roll benda Throw Rag, do sporednih projekata Sun Trash i Charley Horse.

Uprkos onome što bi očekivali zbog glasnih pank biografija, Šon i Zender vratili su se muzici korena. Sada prave skladnu mešavina folka, bluza, gospela, stare škole kantrija i western swinga, što će u nedelju premijerno izvesti u klubu Peron. Karte se na ulazu mogu kupiti po ceni od 1.000 RSD. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.