Naslovna » Izlasci » 13. Noć knjige, 18. decembra
Noć knjige

13. Noć knjige, 18. decembra

Tradicionalna manifestacija Noć knjige, biće održana u petak, 18. decembra od 17.00 do 24.00.

Noć knjige održaće se u svih 35 knjižara Delfi i klubovima čitalaca koji se nalaze u Beogradu i u još 25 grada u Srbiji i regionu.

Pokrenuta 2009. godine, postala je najposećenija kulturna manifestacija koju za sedam sati poseti više od 40.000 ljubitelja dobre knjige. Pored ponude – više od 50.000 naslova – i ove godine pripremljeni su popusti, pokloni, promocije, druženja sa najpoznatijim domaćim autorima, a to je samo deo iznenađenja ove manifestacije.

Pripremljen je bogat program. Pored pisaca, učestvovaće i mnogi muzičari, glumci i drugi koji će se družiti sa čitaocima, predstaviti knjige i javno čitati odlomke iz najnovijih dela. Pored nekoliko tribina, biblioteke, pozorišta i druge gostujuće institucije skrenuće pažnju na vrednost čitanja i druženja s knjigom.

Organizatori ovog svojevrsnog festivala knjige su izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi. Povodom održavanja ove manifestacije biće publikovano i posebno izdanje, Lagunin kvartalni katalog, u tiražu od 40.000 primeraka. Štampani tiraž će biti distribuiran posetiocima Noći knjige. (danubeogradu.rs)