Naslovna » Izlasci » Sajmovi » 15. Dobrotvorni bazar Međunarodnog kluba žena
Ovako je bilo prethodnih godina: Dobrotvorni bazar
Ovako je bilo prethodnih godina: Dobrotvorni bazar

15. Dobrotvorni bazar Međunarodnog kluba žena

U nedelju 6. decembra u hali 2 Beogradskog sajma Međunarodni klub žena (IWC) iz Beograda organizuje 15. put Dobrotvorni bazar, sa kojeg svi prihodi od ulaznica i prodaje idu u humanitarne svrhe.

Dobrotvorni bazar, koji se održava pod motom „Zamisli šta sve možemo da uradimo zajedno“, jedna je od najvećih humanitarnih manifestacija ove vrste u Srbiji.

Imajući u vidu rezultate ostvarene na bazaru u decembru 2014. godine, kada je prikupljeno, kako je pedantno zabeleženo 123.496 evra, a događaj posetilo nekoliko hiljada ljudi, može se očekivati da će i ovogodišnja manifestacija biti uzbudljiva i uspešna.

Svet u Beogradu

Na Dobrotvornom bazaru učestvuju žene članice kluba iz pedesetak zemalja, koje posetiocima predstavljaju poslastice, napitke i druge kulinarske specijalitete iz svih krajeva sveta, nude im originalne rukotvorine, praktične i dekorativne predmete, knjige, igračke, odeću…

Manifestaciju prati kulturno-zabavni program sa muzikom i plesom sa različitih meridijana. Tradicionalno se organizuje i bogata lutrija sa vrednim poklonima koje daruju sponzori, među kojima su i vikend odmori u Srbiji i inostranstvu, vaučeri za večere u beogradskim restoranima, domaća vina, umetnički predmeti…

U dečijem kutku najmlađi se mogu zabaviti sa animatorima i u radionicama naučiti neku od igara popularnih u drugim zemljama.

Beogradski Međunarodni klub žena (The International Women’s Club of Belgrade, IWC) podstiče dobru volju, razumevanje i prijateljstvo žena iz svih krajeva sveta kroz kulturne, rekreativne i humanitarne aktivnosti. Različiti programi okupljanja i druženja oko dve stotine članica uvek podrazumevaju i prikupljanje sredstava za ugrožene, osetljive i marginalizovane grupe u Srbiji.

15. Dobrotvorni bazar biće otvoren od 10 do 16 časova, ulaznica košta 200 dinara, a deca do devet godina je ne plaćaju.

(danubeogradu.rs)

loading...

Jedan komentar

  1. Kao i svake godine, drago mi je da učestvujem u takvoj manifestaciji i dam skroman doprinos ; mnogi moji poznanici, kolege i prijatelji takođe žele da dođu i malo su zbunjeni, naime piše da je bazar u nedelju 6. decembra, a nedelja je 4. decembar! S obzirom na činjenicu da je do sada uvek bazar bio u nedelju, pretpostavljam da je datum pogrešan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.