Naslovna » Izlasci » Beogradska trka Deda Mrazeva 2015, 27. decembra
Beogradska trka Deda Mrazeva

Beogradska trka Deda Mrazeva 2015, 27. decembra

U nedelju, 27. decembra od 13.00, u centru grada biće organizovana Trka Deda Mrazeva.

Bela staza Deda Mraza, kojom će trčati ili šetati više od 3.000 naših Deda Mrazeva i Baba Mrazica je Ulica kralja Milana, a centralno mesto manifestacije plato kod Terazijske česme.

Prateći muzičko-zabavni program na centralnoj bini počeće u 11.00, kada će se otvoriti i punktovi za preuzimanje kostima i kapica. U programu će nastupiti poznati umetnici kao i veliki broj javnih ličnosti iz sveta kulture i sporta. Startna – ciljna kapija nalazi se pored Terazijskog platoa. Svi učesnici trke će na poklon dobiti sertifikat o učešću.

Kao i prethodnih godina, i ovogodišnja trka Deda Mrazeva je humanitarnog karaktera. Prikupljaće se novčana sredstva za decu sa cerebralnom paralizom. Humanitarna akcija se odvija u saradnji sa Specijalnom bolnicom za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju.

Pod sloganom „Deda Mrazevi daruju život“, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije biće organizovana i akcija dobrovoljnog davanja krvi. Vozilo instituta će biti postavljeno na platou ispred hotela „Balkan“ od 10.00 do 14.00.

Organizatori trke su Fondacija „Natalis“ i Sportski savez Rakovice pod pokroviteljstvom Skupštine grada i Sekretarijata za sport i omladinu, a u okviru programa obeležavanja gradske Nove godine.

Zatvaranje ulica

Povodom održavanja manifestacije „Beogradska trka Deda Mrazeva“, od 9.00 do 15.00 doći će do zatvaranja za saobraćaj Ulice kralja Milana, Terazija i Kolarčeve, pa će se menjati i režim rada linija javnog gradskog prevoza.

Tako će trolejbusi sa linija 19, 21, 22 i 29 saobraćati na skraćenim trasama Slavija – periferni terminusi, a autobusi sa linija 24, 26, 37 i 44 u oba smera ići će trasom: Trg republike – Makedonska – Dečanska – Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnim trasama. Autobusi sa linija 37 i 44, u smeru ka periferiji, koristiće stajalište „Trg republike“ sa linijama 24 i 26, autobusi sa linije 27 će u smeru ka Trgu republike saobraćati Bulevarom kralja Aleksandra, Dečanskom, Makedonskom, Trg republike, a oni sa linije 31 saobraćaće na relaciji Slavija–Konjarnik. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.