Naslovna » Izlasci » Festivali » Beogradska zima – pripreme u toku
Beogradska zima

Beogradska zima – pripreme u toku

Na Trgu Republike u toku su pripreme za otvaranje festivala Beogradska zima, koji će početi u subotu u 17.00.

Prve decembarske subote biće upaljena rasveta na jelki, a na svečanom otvaranju biće Deda Mraz i hor Dečjeg kulturnog centra Beograda.

Pripremljeni su brojni sadržaji, kako za najmlađe tako i za one malo starije, a u subotu će početi i dešavanja na Savskoj promenadi. „Trg bajki“ biće postavljen ispred Opštine Zvezdara i UK „Vuk Karadžić“, gde će od 15. decembra do 15. januara biti prikazivane bajke u jednoj zimskoj kućici okićenoj jelkom.

Sledi i otvaranje klizališta 16. decembra na Trgu Nikole Pašića, a od 18. decembra na Beogradskom sajmu počinje Novogodišnji festival – biće održavane predstave za decu, koncerti za starije i druge manifestacije.Za dž

Tradicionalna „Trka Deda Mrazeva“ na programu je 30. decembra, sa velikom binom i najavom dočeka ispred Doma Narodne skupštine.

Ispred ovog zdanja i na Trgu Republike 31. decembra gradska vlada postaviće dve bine, a u Sava centru biće održan koncert klasične muzike.

Tradicionalno, 1. januara se održava Ulica otvorenog srca, koja će se ove godine proširiti i na Skadarliju, a na dan Božića na Trgu Republike održaće se i tradicionalno lomljenje česnice.

Tradicionalna humanitarna akcija kupovine šolja biće organizovana i ove godine, a novčana sredstva su namenjena renoviranju Prihvatilišta za decu i omladinu. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.

Jedan komentar

  1. Hvala na informaciji u vezi klizalista na Trgu Nikole Pasica.