Doček Nove godine sa prijateljima i porodicom
Naslovna » Izlasci » Akcije » Doček Nove godine sa prijateljima i porodicom

Doček Nove godine sa prijateljima i porodicom

Doček Nove godine se bliži, a praznike bi trebalo provesti sa osobama koje volimo i koje nam znače.

Pored toga, ovo veče bi trebalo da protekne u smehu, veselju i uz dobro društvo i atmosferu. Evo nekih predloga kako možete da dočekate novogodišnje veče sa prijateljima ili porodicom…

Porodični doček uz pravljenje vremenske kapsule

Vremensku kapsulu možete praviti svi porodično sačinjenu sitnicama koje su obeležile prethodnu godinu. Npr. rođendane, praznike, bitne trenutke u životu deteta. Možete ubaciti i nešto simbolično, igračku koju je dete najviše volelo tokom nekog perioda u životu, odeću itd. Fotografiju cele porodice ili neke posebne zabeležene momente.

Vrednost vremenske kapsule je lični pečat. Napišite pismo svom detetu iz budućnosti, opišite vaš zajednički dan, neku anegdotu koju želite da pamtite, dane od njegovog rođenja do tog trenutka u sadašnjosti. Možete napisati i kako vidite budućnost deteta.

Kutija koja će čuvati ove nežne uspomene trebalo bi da je limena, od čvrstog kartona ili plastična sa poklopcem koji dobro prijanja. Izbegnite da stavljate stvari koje mogu da se pokvare, raspadnu, daju neprijatan miris i slično. Odlučite kada želite da vremenska kapsula bude otvorena i ko mora da bude prisutan, napišite to na njoj i držite se odluke.

Uživajte i zabavite se praveći ovaj divan poklon svom detetu, ali i sebi!

Filmska noć

U redu je ostati kod kuće, odbijte troškove prevoza, garderobe koja bi trebalo da zaseni sve prisutne, a umesto toga opremite se dobrim raspoloženjem i još boljim filmskim i DVD programom.

Ovo je sjajna ideja za Novu godinu sa porodicom. Napunite dnevni boravak sa jorganima, ćebićima, jastucima.

Važan je i dobar izbor filmova koji odgovara svima uz pratnju nekih ukusnih grickalica. Za prvi deo večeri, dok su odrasli u kuhinji i uživaju u piću i jelu, pustite neke dečje filmove mališanima. Deci možete poslužiti dečji šampanjac. Upalite sveće i novogodišnje svetiljke i uživajte u filmu sa svojom porodicom, a u ponoć su poželjne prskalice.

Doček Nove godine sa prijateljima i porodicom

Najluđa noć u društvu prijatelja

»»» Maske
Uz pozivnicu vašim prijateljima, odredite temu večeri tj. Maske. Neka se svako od vaših prijatelja maskira pre dolaska u odgovarajući kostim koji ide uz temu. Dobre i uvek zabavne teme su disko grozinica, devedesete, zombie bal itd. Pripremite i maske za one koji ih nemaju.

»»» Postavite scenu
Novogodišnja noć је i sve treba da sija. Potražite zlatne i srebrne balone, trake, napravite zid za fotografisanje, simulirajte „crveni tepih“.

»»» Smešne fotografije
Slikajte svakog gosta digitalnom kamerom. Neka naprave smešnu grimasu i na kraju neka najbolje lice pobedi. Pošto ste prebacili sve fotografije na računar ili laptop sve goste okupite oko monitora. Pobedniku ć́e biti suđeno u najvećem smehu.

»»» Karaoka veče
Muzika je obavezna i sastavni deo večeri. Pre nego što gosti dođu, napravite plej listu omiljenih pesama svih. Karaoke su idealne za najluđu noć i retko ko će ceniti da li znate da pevate ili ne, bitna je zabava. Zato se prihvatite mikrofona i zapevajte vaše omiljene pesme i zaigrajte.

Doček Nove godine sa prijateljima i porodicom

Uvek može i nešto treće

Imajte na umu da niste zaduženi da svima bude divno. Svako se zabavlja na svoj način; ako ste nekoga pozvali, a on ne ume ili ne želi da uživa na vašoj zabavi, nemojte se osećati previše odgovornim za takvu situaciju, nema mesta stresu u ovoj noći.

Ako vam ništa od navedenog ne bude privlačno, uvek možete Novu godinu dočekati ispred Narodne skupštine, u nekom klubu, restoranu, na splavu itd. (danubeogradu.rs; Bojana Erić)

Doček Nove godine sa prijateljima i porodicom