Naslovna » Izlasci » Zimska sezona 2015/16. na Adi Ciganliji
Zimska sezona 2015/16. na Adi Ciganliji
Ada Ciganlija (foto: Shutterstock)

Zimska sezona 2015/16. na Adi Ciganliji

Ada Ciganlija, poznata je kao mesto dobre zabave i rekreacije na kome Beograđani provode veći deo leta.

Najveće letnje izletište i tokom zimske sezone nastavlja da živi i svojim posetiocima nudi brojne zanimljivosti. Ada je idealno mesto za sport, šetnju po svežem vazduhu, druženje i rekreaciju tokom hladnih, ali sunčanih popodneva.

„Beogradsko more“ živi i zimi

Pored šetnje, trčanja i vožnje bicikla, koje posetiocima pruža u hladnim zimskim danima bez snega, Ada Ciganlija nudi tenis i fudbal u zatvorenoj balon-hali tokom snežnih dana. Hala se nalazi na levoj obali Savskog jezera i ima obezbeđeno grejanje tokom zimske sezone. Termine za rekreativno igranje tenisa i fudbala možete rezervisati svakog dana od 8.00 do 23.00.

Na Adi Ciganliji aktuelna je i veštačka ski staza tokom zimske sezone, poznatija kao „Ski track“ koja predstavlja bezbedan način obuke za one bez iskustva u skijanju. „Ski track“, koji se nalazi na samom ulasku na izletište – kod kružnog toka, radi svakog dana, od 8.00 do ponoći. Idealno mesto za skijanje bez snega. Inače, jedan čas na traci zamenjuje šest časova učenja na otvorenom, ističu iz tog centra za obuku.

Zimska sezona 2015/16. na Adi Ciganliji
Ada Ciganlija (foto: Shutterstock)

Ada je lepa i kada padne sneg, posebno za najmlađe koji mogu da se grudvaju, prave Sneška Belića i uživaju u drugim zimskim čarolijama. Ali to će ove kasne jeseni i zime, bar po trenutnim prognozama – izostati. Nažalost, klizalište na Adi Ciganliji neće ni ove sezone biti otvoreno, baš kao ni prošle zbog nedostatka sredstava.

Noćni provod

Veče na Adi možete provesti u nekom od kafića i restorana na Makiškoj strani, koji se u večernjim terminima pretvaraju u vesele noćne klubve u kojima možete đuskati do ranih jutarnjih sati. (danubeogradu.rs; Bojana Erić)