Naslovna » Izlasci » Film » Uskoro u bioskopima: Podlih osam
Podlih osam

Uskoro u bioskopima: Podlih osam

Novi film Kventina Tarantina „Podlih osam“ iz tzv. špageti-vestern opusa, od 7. januara prikazivaće se u srpskim bioskopima.

Posle filma „Đangova osveta“ Tarantino nastavlja sa vesternima koje je snimio kao posvetu Serđu Leoneu, Serđu Korbučiju, Toninu Valeriju. Crnohumorni „Đango“ je dobio dva Oskara i dva Zlatna Globusa, a i novom Tarantinovom delu predviđa se sličan uspeh.

U osmom Tarantinovom filmu možete videti, kao što se i očekuje od dotičnog reditelja, krupne kalibre (po pitanju oružja i glumaca), opake replike, puno prolivene krvi i veliku navalu testosterona!

Radnja je smeštena desetak godina posle Građanskog rata i prati dogodovštine Marquisa Warrena (Samuel L. Jackson), bivšeg vojnika Unije i lovca na glave blokiranog snežnom olujom u malom gradiću u Koloradu.

U zanimljivoj vožnji se igrom slučaja upoznaje sa likom koga tumači Kurt Russell, Johnom Ruthom, a koji prevozi zatvorenicu Daisy (Jennifer Jason Leigh) i još petoro koji će zaokružiti ‘osam’ iz naslova filma. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov i srpski prevod: The Hateful Eight / Podlih osam. Početak prikazivanja filma: 7. januar 2016. Dužina trajanja filma: 167 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD, 2015. Žanr: vestern, akcija. Uloge: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins… Reditelj: Quentin Tarantino.

https://youtu.be/r3hTOmyDNmY