Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Dalida Grmuša: Koncert „Zagrljaj duše“

Dalida Grmuša: Koncert „Zagrljaj duše“

Pijanistkinja Dalida Grmuša izvešće svoje kompozicije, a na koncertu „Zagrljaj duše“ nastupiće i gošća violinistkinja Aleksandra Latinović i pijanistkinja Milena Obradović.

Na programu su autorske kompozicije Atmosphere, Autumn Prelude, Nostalgia, Purple Lullaby, Waltz Of The Raindrops, Ajlin za violinu i klavir, U vrtlogu snova za violinu i klavir četvororučno, Mirrors, Between Two Worlds, That Beautiful Somewhere, Eyes Of The Sky i Freedom.Za dž

Dalida Grmuša (Sremska Mitrovica,1989) je dobitnica brojnih nagrada u zemlji i inostranstvu. Učestvovala je u raznim kreativnim muzičkim projektima. Osim u Beogradu (KCB, paviljon Cvijete Zuzorić), nastupala je i u drugim gradovima Srbije, kao i u Mariboru i Ljubljani. Učestvovala je u multimedijalnom projektu Chronos za grupu muzičara, glumca, audio i video traku, kao i u muzičko-poetskom pojektu U potrazi za dušom za grupu muzičara, glumce i recitatora.

Godine 2014. je osnovala klavirski duo Daliana sa pijanistkinjom Anom Stefanović.

Dalida Grmuša komponuje i svoja dela je predstavila publici na koncertima improvizacionog karaktera. Svoju kreativnost ispoljava i kroz slikanje, a amaterski se bavi fotografijom. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.