Naslovna » Izlasci » Dani Turske u Beogradu, 26-28. februar
Dani Turske u Beogradu

Dani Turske u Beogradu, 26-28. februar

Ambasada Republike Turske i turske kompanije zajedno sa domaćim turističkim agencijama orgainizuju manifestaciju Dani Turske u tržnom centru Stadion.

Manifestacija obuhvata turističke ponude, kulturnu edukaciju i približavanje turskih kompanija domaćem stanovništvu.

Svi posetioci će moći da se opuste uz turske specijalitete, muziku, trbušni ples, ali i da dobiju povoljne turističke ponude za predstojeće leto kao i sve potrebne informacije. Pored ovog, pripremljen je i kulturno-muzički program koji obuhvata projekcije filmova, izložbu fotografija, interaktivne radionice o kaligrafiji, jeziku i svemu onom što može da zaintrigira svakoga ko se bude našao na manifestaciji.

Program otvara amabasador Turske Mehmet Kemal Bozay 26. februara u 18.00. Posle intonacija himni, sledi program i prezentacije turskih kompanija u Srbiji.

Interaktivne radionice crtanja i učenja turskog jezika

U subotu i nedelju od 11.00 svi koji žele moći će da se oprobaju u različitim interaktivnim radionicama.

Za muzički deo i izvođenje turske muzike zadužen je beogradski bend Mister Akustik, a trbušni ples izvodi muzička trupa Bellyrina Dence Lab iz Beograda.

Organizatori mafestacije Dani Turske pobrinuli su se za bogat program koji može da se poseti u terminu između 11.00 i 18.00 za dane vikenda. (DuB volonteri; Nikola Radosavljević)