Izdvajamo
Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » DOB: Horkestar sa prijateljima slavi jubilej
Spot za pesmu "Hej radniče". Foto: YouTube screenshot
Spot za pesmu "Hej radniče". Foto: YouTube screenshot

DOB: Horkestar sa prijateljima slavi jubilej

Biće to svojevrstan mini-festival alternativnih bendova i horova u Domu omladine Beograda – na ovaj način Horkestar najavljuje koncert zakazan za subotu, 6. februar, od 20 časova, kojim obeležava 15 godina rada.

U Domu omladine će nastupiti:

Daniel Kovač (Jarboli / Jesenji orkestar),
Boris Mladenović (Jarboli),
Ah Ahilej,
Grupa kao takva,
Duška Rajković i Vlada Živković (VIS Limunada),
Dunavski Buzukije,
Hor Prrroba,
Hor Praksa (Pula, HR) i
DF Hor.

Koncert Horkestra i prijatelja biće održan u sali Amerikana.
Cena ulaznice je 300 dinara.

Horkestar, samoorganizovani hor i orkestar iz Beograda, oformljen je jeseni 2000. godine povodom projekta TGTO, umetničke grupe Škart. U početku nazvan Horkeškart, kao asocijacija na grupu koja ga je stvorila, kasnije postaje Horkestar i nastavlja svoj život i muzički put.

Ovaj sastav se lako prilagođava novim situacijama, pritom ne menjajući svoje originalne stavove i koncept. Horkestar je zadržao deo repertoara Horkeškarta, koji se sastoji od revolucionarnih i radničkih pesama, pesama komponovanih na stihove domaćih pesnika (Vasko Popa, Stanislav Vinaver, Duško Radović), obrada pesama new-wave bendova (Šarlo Akrobata, Paraf, Dobri Isak), pridodao pesme komponovane na tekstove mislilaca (Dr. Protić, Milena Marković, Ivan Glišić) kao i autorske pesme članova hora. Nastupa i u koncertnim prostorima i na mestima gde nije uobičajeno da hor peva – ulicama, trgovima, pijacama, domovima za nezbrinutu decu, gradskom prevozu, parkovima. Horkestar je inicijator međunarodnog Festivala samoorganizovanih horova “Svi u glas”.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.