Naslovna » Izlasci » Sajmovi » 5. BG Car Show i 10. Motopassion od 17. do 23. marta

5. BG Car Show i 10. Motopassion od 17. do 23. marta

Na Beogradskom sajmu od 17. do 23. marta biće održan 5. Sajam automobila BG Car Show ali i 10. Međunarodni sajam motocikala Motopassion.

Najreprezentativniji regionalni događaji u sektoru auto i moto industrije tradicionalno će preneti jedan deo intrigantnog, svetskog automobilskog sjaja i ekskluziviteta i u naše krajeve.

Beogradski sajam će, u saradnji sa Srpskom asocijacijom uvoznika vozila i delova, tokom sedam dana i u čak šest hala biti domaćin rekordnom broju automobilskih brendova, među kojima, po pravilu, najveću pažnju privlače iznenađenja u premium segmentu, a kojih ni na ovom sajmu neće nedostajati.

Iznenađenja za ljubitelje i šarolikost sajamske ponude

Podrazumeva se da će svi koji drže do svog statusa, uloge na tržištu ili u društvu, i ličnog ili poslovnog interesa, biti u to vreme na Beogradskom sajmu, oči u oči sa najeminentnijim proizvođačima automobila ili motocikala, i onih ekskluzivnih i onih sa „normalnim“ performansama, ali i sa najpoznatijim dizajnerima i njihovim inovativnim rešenjima.

Domaću javnost, stručnu i široku publiku svakako će zanimati i noviteti u vezi sa alternativnim pogonskim rešenjima i novi koncepti hibridnih i elektro pogona, kojima su, u skladu sa ekološkim imperativima današnjice, opremljeni neki novi modeli automobila, čije se predstavljanje očekuje na sajmu. Isto tako, s obzirom na to da zaštita putnika u slučaju eventualnih nezgoda postaje jedan od ključnih motivacionih faktora prilikom izbora novog vozila, ponuđena bezbednosna rešenja novih modela biće predmet posebnog interesovanja i izlagača i kupaca.

O bogatstvu i šarolikosti sajamske ponude govori i najava brojnih iznenađenja spremnih za ljubitelje motocikala na sajmu Motopassion, na koji se vraćaju neki renomirani brendovi. Sa druge strane, domaćoj javnosti i potencijalnim kupcima predstaviće se i kompletna ponuda u segmentu lakih privrednih vozila svih svetskih proizvođača koji posluju na domaćem tržištu.

Među brendovima koje će najviše interesovati publiku su Mercedes-Benz, BMW, Audi, Citroen, Škoda, Hyundai, Honda, Ford, Suzuki, Peugeot, Volvo, FIAT, Mitsubishi, KIA, GAZ, SEAT, VW, Renault, Nissan, Dacia, GWS, Ssang Yong, Toyota, Lada, Opel, Isuzu, Land Rover, Jaguar, Infiniti i drugi.

U moto segmentu kolonu predvode Harley Davidson, BMW, Honda, Yamaha, Suzuki, Sym, Sprint te popularni brendovi Vespa, Gilera, Aprilia, Piaggio, Scarabeo, Derbi i Moto Guzzi iz Piaggio grupe, a uz najnovije modele sajamskih „povratnika“ kao što su Ducati, Kawasaki i Kymco, ugođaj će za one koji vole adrenalin na dva točka biti neponovljiv.

Premijere na BG Car Show
Evropska postpremijera novog mercedesa E klase, renault megan, renault talisman, ford mustang, opel astra, audi Q7 i A4, BMW X1, mazda MX-5, fiat tipo, KIA sportage, novi toyota prius i toyota mirai, potpuno novi i tehnološki verovatno najnapredniji automobil koji se ikada pojavio na Beogradskom sajmu, sa pogonom na vodonik, i drugi… Pravo društvo za takođe premijerni Bentley.

S obzirom na to da je akcenat velikog dela sajamskih postavki na novim konceptima u oblasti alternativnih, hibridnih i elektro pogona, ali i bezbednosnih rešenja novih modela, što postaje jedan od ključnih faktora prilikom izbora novog vozila, posebnu atrakciju za posetioce predstavlja Syrma, koncept sportskog automobila budućnosti na hibridni pogon, napravljen u Evropskom institutu za dizajn u Torinu, i to u jednom jedinom primerku.

5. BG Car Show i 10. Motopassion

Kad se kompletnoj sajamskoj ponudi putničkih automobila svih segmenata dodaju terenska vozila, motocikli, kvadovi, garažno-servisna oprema, rezervni delovi, proizvodi prateće industrije, tuning oprema, finansijske institucije, osiguravajuća društva, strukovne organizacije, klubovi, udruženja ili specijalizovani mediji, postaje jasno zbog čega ove sajmove nije preporučljivo propustiti.

Ali, ni to nije sve…

Pored široke palete putničkih automobila i motocikala vodećih svetskih proizvođača, sa izložbama prateće industrije, delova i opreme, te šarolikih i atraktivnih pratećih programa koji promovišu novitete, posetiocima će biti ponuđeni i brojni edukativni i zabavni sadržaji, takmičarske aktivnosti, test vožnje, nagradne igre i brojna druga zadovoljstva.

Kao što i priliči kriznom vremenu u kojem tržište ipak pokazuje znake oporavka i nagoveštava rast potražnje novih automobila, posetioci sajma i potencijalni kupci od uvoznika i distributera s razlogom očekuju najpovoljnije moguće sajamske uslove kupovine.

Takva očekivanja kupaca do sada su bez izuzetka bila opravdana i ispunjena do krajnjih granica. Prodavci, izlagači, za sajam, sami ili zajedno sa bankama i lizing kompanijama, pripremili su najkonkurentnije cene i finansijske konstrukcije, za isti novac ponudiće više u servisnim olakšicama, uslovima kreditiranja, dodatnoj opremi, produženoj garanciji i drugim sličnim pogodnostima ili privilegijama za kupce.

Očekuje se rekordan broj posetilaca, oko 140 hiljada.

U auto-moto raju posetioci će moći da uživaju svakog dana od 10.00 do 20.00. Pojedinačna ulaznica košta 300 RSD, grupna 200 RSD, grupna za đake i studente 150 RSD, a parking se plaća 100 RSD po započetom satu. Poseban sajamski poklon posetiocima je Family day, 22. marta, kada će biti omogućena porodična poseta sajmovima automobila i motocikala po privilegovanoj ceni ulaznice za celu porodicu – 500 RSD za roditelje sa decom do 16 godina. (danubeogradu.rs)

5. BG Car Show i 10. Motopassion