Naslovna » Izlasci » Festivali » Aprilili festival na Svetski dan šale
Aprilili festival

Aprilili festival na Svetski dan šale

Povodom Svetskog dana šale, 1. aprila, u Beogradu će se održati prvi Aprilili festival!

Ideja je da se tokom ova četiri dana na do sada neviđen način, spoje komedija, umetnost i provod, a poseban akcenat biće stavljen na beogradske ulice i domaće i strane filmske hitove!

Četvorodnevni Aprilili festival počinje 31. marta i traje do 3. aprila. U tom periodu nastupiće više od 15 eminetnih gradskih DJ-eva, predvođenih sa MKDSL-om i Timbetom iz hip-hop grupe Bad Copy.

Međutim, kako je u pitanju festival šale, svake noći tokom nastupa DJ-eva (i bez prekidanja muzike) će se organizovati i specijalne tačke. Naime, za vreme žurke kostimirani glumci će, bez prethodne najave, više puta u toku večeri izlaziti na binu i izvoditi duhovite skečeve, a svako veče imaće svoju temu.

Prvog dana tema je Belgrade Streets Arts, drugog Miami Vice Beach Please, trećeg je Hali Gali’s Subliminal, dok je poslednjeg dana akcenat na filmskoj scenografiji iz velikog broja poznatih domaćih i stranih ostvarenja.

Između ostalih, u pitanju su The Raven, Coriolanus, The Big Picture, District 13, Chernobyl Diaries, Čitulja za Eskobara, Tilva Roš, Neposlušni, Zona mrtvih, kao i serije Sinđelići, Jagodići, Gorki plodovi…

Za scenografiju je zadužena Hali Gali ekipa, a slike, kolaži, fotografije, snimci i drugi materijali sa temama će se svako veče emitovati na velikom video bimu.

Na lineup-u će se osim Timbeta i MKDSL naći još i DJ Mili On Air, Petar Della Pietra, Rebel B. Yebiggah, Castiljas MC, Pandorum, Packe, DJ Munja, DJ Borchenzzy, Luminous, a posebna poslastica je funky jam sesion, koji radi ekipa 9departments!

Aprilili festival će biti održan u kući staroj 130 godina na uglu ulica Kneginje Ljubice i Gospodar Jevremove, i Beach baru, koji se nalazi na istoj adresi! Karte za svako veče koštaju po 300 RSD i mogu se kupiti na ulazu. (danubeogradu.rs)