Naslovna » Izlasci » Sport » Besplatno rekreativno plivanje u šest sportskih centara

Besplatno rekreativno plivanje u šest sportskih centara

Od marta do juna biće organizovano besplatno rekreativno plivanje za građane u šest sportskih centara.

Programi su namenjeni studentima, starijim osobama i osobama sa invaliditetom, a poseban termin imaće i program rekreativnog plivanja za porodice.

Progami besplatnog plivanja za građane realizuju se u SC „Novi Beograd“, Gradskom centru za fizičku kulturu, SC „Tašmajdan“, SC „Vračar“, SC „Obrenovac“ i Republičkom zavodu za sport i medicinu sporta.

– Prošle godine smo imali veliki odziv građana za besplatne programe i veoma pozitivne reakcije. Početkom februara, sekretarijat je podelio više od 1.000 vaučera sa kojima su učenici ostvarivali mogućnost za besplatnu školu plivanja. Sada je akcenat na drugim kategorijama građana koji će imati mogućnost da skoro tri meseca besplatno plivaju u šest sportskih centara – rekao je Slavko Gak, sekretar za sport i omladinu, koji je zahvalio svim sportskim centrima koji su učestvovali u ovom projektu.Za dž

Rekreativni sport je jedan od prioriteta rada Sekretarijata za sport i omladinu i cilj je da se utiče na svest građana da se što više bave sportom i da im se omoguće svi neophodni uslovi.

Stari DIF

Od 15. marta do 30. juna u okviru programa besplatne rekreacije na Starom DIF-u, svakog meseca po 20 starijih lica i 20 studenata biće u mogućnosti da iskoriste pet besplatnih dolazaka za program rekreativno plivanje. Termini za besplatno plivanje za studente su: ponedeljak, utorak, sreda, četvrtak i subota od 8.00 do 9.00. Termini za besplatno plivanje za starija lica su: ponedeljak, utorak, sreda, četvrtak i petak od 14.00 do 15.00. Prijavljivanje se vrši na info pultu.

SC „Novi Beograd“

Od 15. marta do 30. juna besplatni rekreativni programi će biti realizovani u SRC „11. april“. Program „Mama, tata i ja u vodi“ biće realizovan u terminima od 15.00 do 16.00 svakog ponedeljka, srede i petka. Programom je planirano, uz pomoć jednog roditelja, upoznavanje dece sa osnovnim elementima plivanja. Koristeći sve pogodnosti koje voda pruža, jedan od najboljih vidova rekreacije i opuštanja za roditelje sa decom. To je ujedno odlična prilika za dobar i uzbudljiv provod i izgradnju važne osovine u porodici – odnosa između roditelja i deteta.

„Rekreativno plivanje za studente“ – uz indeks, studenti će moći besplatno da koriste bazen u terminima od 14.00 do 15.00 svakog ponedeljka, srede i petka.

„Rekreativno plivanje za starija lica“ – program će se realizovati svakog utorka i četvrtka od 14.00 do 15.00. Rekreativno plivanje preporučuje se starijima, posebno osobama koje imaju stalne srčane tegobe. Vrlo je pogodno za starije ljude i ljude koji imaju probleme sa mišićnim oboljenjima ili oboljenjima zglobova.

Svi zainteresovani korisnici mogu da se prijave u SRC „11. april“ svakog radnog dana od 8.00 do 20.00, a dodatne informacije mogu dobiti na broj telefona 2672-939.

SC „Tašmajdan“

U SC „Tašmajdan“ obezbeđeni su za studente i starije sugrađane besplatni termini za plivanje svakog radnog dana. Korišćenje besplatnih termina važi od utorka, 15. marta do 10. juna.

Uz indeks, studenti će moći slobodno da koriste bazen pod balonom u SC „Tašmajdan“ svakog radnog dana od 14.00 do 15.00.

Za sugrađane starije od 60 godina (na uvid doneti ličnu kartu), besplatni termini za plivanje na bazenu pod balonom biće od 9.00 do 10.00.

SC „Obrenovac“

Informacije na 011/8721-550.

SC „Vračar“

Informacije o programima: 3445-334, 069/8851-407 i info@srocvracar.rs.

Republički zavod za sport i medicinu sporta

Informacije o programima: 3555-461 i 060/6410-762.  (Beoinfo / danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.