Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera: Zvezdarski vitez

Premijera: Zvezdarski vitez

U nedelju, 20. marta od 20.00, u UK „Vuk Karadžić“ premijerno će biti izvedena predstava „Zvezdarski vitez“ Pozorišta „Boško Buha“.

Premijera za decu je na repertoaru dan ranije, 19. marta od 12.00.

Na obodu Zvezdarske šume, nedaleko od centra grada, postoji jedan zamak. U njemu živi jedna radoznala princeza, koja ovog proleća puni osamnaest godina. Zove se Nera.

Njen tata, kralj Grdan, svrgnuo je prethodnog kralja Mirka sa prestola i uživa u svim počastima koje vlast donosi. Ipak, nešto ga muči. Malo mu je kraljevstvo, hteo bi veće. Zato je rešio da je došao čas za Nerinu udaju. Ima lukav plan. Udaće Neru za prestolonaslednika susednog kraljevstva Taurunuma.

Iako je to protiv njene volje, on jako želi da ostvari svoje snove. Ali naša Nera, za koju kažu da „uvek nešto ludo smera“, ima svoje snove! Hrabra je i odlučna devojka koja veruje u ljubav. Baš u nezgodan čas, u Zvezdarskoj šumi pojaviće se urezan znak: slovo Z ćirilicom!

Draga deco, dođite u neobičan svet ove savremene bajke. Upoznajte Neru i Zvezdana, glavne junake ove priče koju je napisala Marijana Aracki pa sami prosudite koliko na vaše drugove i drugarice liče! (danubeogradu.rs)

Predstava: Zvezdarski vitez. Režija: Đurđa Tešić. Tekst: Marijana Aracki. Scenograf: Geroslav Zarić. Kostimograf: Zora Mojsilović. Muzika: Aleksandar Lokner. Scenski pokret: Damjan Kecojević. Uloge: Aleksandar Radojičić, Jelena Trkulja, Stefan Bundalo, Đorđe Stojković, Viktor Savić, Aleksandar Milković, Boba Latinović.

2 komentari

  1. Izvinite gospodo „novinari“, a ko je autor pozorisnog komada o kom nas izvestavate? Komad se sigurno nije napisao sam.

  2. Dragi Stefane,
    hvala na ukazanom propustu. Slučajno smo napravili previd. Događa nam se da pogrešimo jednom u 10.000 tekstova. Ispravili smo, tj. dodali ime autorke teksta. Izvinjavamo se i autorki teksta! Hvala na razumevanju! Bićemo obazrivi i trudićemo se da ne grešimo nikad.
    Gospoda „novinari“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.