Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Raveolution: Art Department i Oxia, 1. aprila na Sajmu

Raveolution: Art Department i Oxia, 1. aprila na Sajmu

Zagrevanje za Raveolution – audio-vizuelni spektakl nove generacije, biće održano 1. aprila na Beogradskom sajmu.

Ljubitelji vrhunskog rejva i svi oni koji uživaju u pravom elektronskom zvuku i atmosferi velikih, svetskih žurki koji donose duh Ibize u Beograd, sigurno će zabeležiti 1. april u svoje event kalendare jer dolaze legendarni Art Department i Oxia, uz domaću podršku Kristijana Molnara i Alternative.

Raveolution je u julu prošle godine na Beogradskom sajmu ugostio Mladena Solomuna i, kao što samo ime žurke govori, uneo duh revolucije u noćni život glavnog grada. Osim odlične muzike, svi posetioci su uživali u audio-vizuelnom spektaklu koji je potrajao do jutra, a beogradski klaberi i dalje prepričavaju detalje provoda i željno iščekuju nastavak.

Organizatori žurke su se ove godine pobrinuli da serijom događaja u nekoliko gradova u Srbiji „zagreju“ klabere pred glavni događaj koji će se desiti u julu 2016, a prvo zagrevanje čeka nas upravo 1. aprila na Sajmu.

Art Department

Ovaj elektronski duo široj publici je postao poznat 2010. godine, kada je njihov prvi singl „Without You“ proglašen trakom godine na Resident’s Advisor-u i zauzeo prvo mesto na Beatport dodeli nagrada 2011.

Vrtoglavi uspeh dvojca iz Kanade ovde tek počinje – svoj prvi album „The Drawing Board“, koji je kritika ocenila kao „remek-delo elektronike“, izdaju za prestižnu kuću Crosstown Rebels. Izdvajaju se i ostali hitovi poput „Touch you Gently“, „Catch You by Surprise“ i „I C U“ i od tada ne prestaju da nižu vrtoglave uspehe – postaju CircoLoco rezidenti kluba DC-10, a nastupali su i po drugim prestižnim klubovima i festivalima, kao što su Ultra Music Festival, EDC, BPM, Tomorrowland, Burning Man i Coachella, a domaća publika je imala priliku da ih čuje i na Exit festivalu.

Njihov novi album „Natural Selection“ pušten je u novembru 2015, kada dvojac razdvojeno kreće na svetsku turneju. Sa albuma se odmah izdvojio singl „Crazy“, za koji je remiks uradio i Jamie Jones.

Oxia
Oxia

Oxia

Oxia je definitivno jedan od DJ-eva kome se prestonička publika uvek iznova raduje. „Domino”, „Harmonie”, „Whole Life” ili „Housewife” u kolaboraciji sa Miss Kittin samo su neki od hitova ovog Francuza koji pravi svoju muziku još od 1991. godine.

Svoje singlove i remikse izdavao je za Goodlife, Noir Music, Terminal M, Intec i mnoge druge, a Beograd opisuje kao „drago mesto zločina” na kome uvak napravi žurku za dugo sećanje i prepričavanje.

***

Karte za ovaj događaj puštene su u prodaju po ceni od 790 RSD, a mogu da se kupe preko mreže Eventim. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.