Naslovna » Izlasci » Sport » Sportski vikend u Beogradu (25-27. mart)

Sportski vikend u Beogradu (25-27. mart)

Uzbudljivi prolećni sportski vikend očekuje Beograđane i goste prestonice od 25. do 27. marta. Izdvojili smo nekoliko zanimljivih takmičenja…

»»» Roze trka, treća po redu biće organizovana 27. marta od 12.00 na Adi Ciganliji, povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke.Start i cilj trke su kod restorana „Jezero“, gde će od 10.30 do 11.50 biti i prijavljivanje učesnika. Cilj Roze trke je podizanje svesti javnosti o značaju prevencije raka dojke.

Rekreativna sportska manifestacija održava se širom sveta kao podrška obolelim ženama od kojih, samo u Srbiji, godišnje umire 1.600. Na trci ili šetnji, koja će se odvijati na kružnoj stazi oko Savskog jezera, mogu učestvovati svi oni koji na taj način žele da pruže podršku i pomoć našim majkama, sestrama, ćerkama ili prijateljicama obolelim od karcinoma dojke. Trka je humanitarnog karaktera i prikupljena novčana sredstva će biti usmerena za finansiranje programa edukacije Udruženja žena obolelih i lečenih od karcinoma dojke „Budimo zajedno“. Za sve učesnike trke organizator je obezbedio majice, vodu i vredne poklone.

»»» Biciklistička trka Prvi drumski kup Srbije 2016 biće održana na ulicama Novog Beograda u subotu od 10.00 do 17.30. Tim povodom biće zatvoren deo Bulevara Nikole Tesle, od Brankovog mosta do Ulice trešnjinog cveta i deo kružne staze Ušće (deo od Parka prijateljstva do Bulevara Nikole Tesle). Vozila JGP-a će se za vreme održavanja trke kretati izmenjenom trasom. Vozila sa linija 15, 84, 704, 706 i 707 će se umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do Ulice trešnjinog cveta, u oba smera, kretati Bulevarom Mihajla Pupina i Ulicom trešnjinog cveta. Linija javnog prevoza 60 će u vreme održavanja trke saobraćati sledećom trasom u smeru ka okretnici „Novi Beograd – Toplana“: Brankov most – Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje redovnom trasom, a u povratku vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu. Vozila JGP-a će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta.

»»» Trofej Beograda u klizanju održava se danas i sutra u Ledenoj dvorani Pionir. Učestvuje više od 90 takmičara iz Srbije i Makedonije. Oba dana takmičenja počinju u 8.00 ujutro, a završavaju se u 13.00.

»»» U subotu i nedelju, 26. i 27. marta, održava se tradicionalni Dečji međunarodni turnir u hokeju na ledu „Miodrag Šišić Šile 2016“, 15. po redu. Turnir počinje u subotu, 26. marta od 9.00, a završava se u nedelju defileom svih učesnika turnira, koji je na programu od 15.00, i dodelom medalja i poklona. Učestvuje više od 250 dečaka i devojčica.

»»» Po prvi put u organizaciji Atletskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu, održaće se Kros liga Beograda za Trofej „Franjo Mihalić“. Takmičenje se održava u četiri termina, od 26. marta, kada će se u Mladenovcu, u tehničkoj organizaciji AK Mladenovac, održati prvo kolo takmičenja.

Drugo kolo održaće se na stazi u Košutnjaku 9. aprila, u tehničkoj organizaciji AOK Košutnjak, dok će se treće i četvrto kolo održati u oktobru i novembru ove godine. Lokacije tih takmičenja biće istaknute na sajtu Atletskog saveza Beograda www.atletskisavezbeograda.com tokom leta. Pobednici u muškoj i ženskoj konkurenciji Kros lige Beograda za Trofej „Franjo Mihalić“ biće poznati posle održanog četvrtog kola ovog takmičenja. Za trofej će se nadmetati najbolji srpski atletičari na srednjim i dugim stazama, kao i predstavnici najmlađih uzrasnih kategorija (atletske škole).

»»» U nedelju, 27. marta od 19.30, u SC Šumice će biti igrana rukometna utakmica 1. kola plej-ofa Superlige, Crvena zvezda – Sloga. (Beoinfo / danubeogradu.rs)