Naslovna » Izlasci » Film » Cineplexx: Opera „Elektra“ zatvara sezonu

Cineplexx: Opera „Elektra“ zatvara sezonu

U subotu, 30. aprila od 19.00, Štrausova tragedija „Elektra“ zatvara četvrtu sezonu direktnih prenosa iz Metropolitena u bioskopu Cineplexx Ušće SC.

Beograđani će videti u direktnom prenosu novu produkciju opere „Elektra“ Riharda Štrausa o drevnoj grčkoj princezi željnoj osvete.

Maestro Esa-Peka Salonen diriguje fenomenalnom postavkom na čijem čelu se nalazi Nina Stem kao opsednuta i krvoločna Elektra.

Prvi put u Metu, Valtrud Mejer je u ulozi udovice Klitemnestre, Elektrine majke, koja je i predmet njenog besa, Adriana Piečonka kao Elektrina sestra Krizotemis; Erik Ovens igra njenog prognanog brata, a nemački tenor Burkhard Ulrih debituje u Metropolitenu kao Klimnestrin ljubavnik Egist.

Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.300 RSD.

Karte za novu, petu sezonu direktnih prenosa iz Metropolitena, takođe su dostupne na blagajni bioskopa Cineplexx Ušće SC. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov i mesto održavanja: Elektra, NY Met. Dužina trajanja filma: 130 minuta. Država i godina održavanja: SAD, 2016. Žanr: opera, direktan prenos. Uloge: Nina Stemme, Adrianne Pieczonka, Waltraud Meier, Burkhard Ulrich, Eric Owens. Dirigent: Esa-Pekka Salonen.