Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » DJ Helga u klubu Dot

DJ Helga u klubu Dot

U petak, 29. aprila, u klubu Dot (Francuska 6) nastupiće istočnoevropska tehno diva, DJ Helga.

Veoma zanimljiva DJ Helga profesionalac je od 1999. godine, rezident Radio Deep Mix Moscow i internet radija rts.fm.

Postala je ključna ličnost elektronske scene u Rusiji. Od tada njen život se potpuno promenio: učestali gigovi van Moskve, setovi sa stranim zvezdama. Logično je da su promoteri počeli da je pozivaju na velike festivale poput SonneMondSterne (Nemačka), Fusion (Nemačka), Global Gathering (UK), Kazantip (Ukrajina) i mnoge druge.

Lista njenih gigova postaje sve veća što dovodi do nastupa sa Richie Hawtin, Mathew Jonson, The Orb, Superpitcher, Swayzak, Steve Bug, Reinhard Voigt, Ellen Allien, The Hacker i ostalim poznatim umetnicima.

Ruski klaberi su prepoznali u Helgi pravog profesionalnog didžeja, koji zna kako da razdrma dancefloor. Njena misija je da svira muziku na inteligentni način, da podržava vinile i ostane sebi verna. I ako je Anton Kubikov iz SCSI-9 kralj, onda je ona kraljica ruske klupske scene sa evropskim muzičkim mentalitetom.

DJ Helga ovog petka nastupa u klubu Dot uz Popija Divinea, na 4. Divine Therapy žurki.

Četvrtak je rezervisan za još jednu epizodu „Dotted Thursday“ serijala, a u subotu gosti kluba imaće priliku da uživaju u DJ setu Slobodana Živanovića i njegovih kolega Petera Portmana i Dušana Lazovića. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.