Naslovna » BG svaštara » Budući Beograd » PDR za Blok 42: Brže premeštanje autobuske stanice

PDR za Blok 42: Brže premeštanje autobuske stanice

Na sednici Skupštine grada usvojem je Plan detaljne regulacije za Blok 42, što je osnov za brže premeštanje autobuske stanice.

Glavni gradski urbanista Milutin Folić istakao je da je na sednici Skupštine grada usvojen rekordan broj planova detaljne regulacije.

To građanima i investitorima omogućava da legalno grade i investiraju, ocenio je Folić i dodao da će od toga Grad Beograd imati veliki priliv novca, kojim će moći da finansira projekte javne namene.

Glavni urbanista je ocenio kao najznačajnije današnje donošenje PDR-a kompleksa autobuske i železničke stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu i naglasio da je to osnov za brže izmeštanje autobuske stanice iz Karađorđeve ulice.

Blok 42 - nova autobuska stanica

Autobuska stanica sa 135 perona

Izradi ovog plana prethodio je javni urbanistički konkurs na kome su izabrana najkvalitetnija rešenja za saobraćajni terminal sa pratećim sadržajima u Bloku 42 rekao je Folić i dodao da plan obuhvata površinu od 36,6 hektara.

Cilj organizovane autobuske stanice je da se na jednom mestu ponudi organizovana i kvalitetna usluga korisnicima.

Obezbeđeno je ukupno 135 perona i još minimum 53 parking mesta za duže zadržavanje autobusa. Plan predviđa izgradnju tri kule visine od po 100 metara, a ova lokacija je ocenjena kao povoljna za izgradnju visokih objekata.

Jedna kula biće izgrađena na prostoru današnjeg buvljaka, druga na mestu gde je bila replika Terazija, a treća prema naselju Belvil. (Beoinfo)

Blok 42 - nova autobuska stanica Blok 42 - nova autobuska stanica Blok 42 - nova autobuska stanica