Naslovna » Izlasci » Trg republike: Grčki vikend, 14. i 15. maja

Trg republike: Grčki vikend, 14. i 15. maja

Po prvi put će 14. i 15. maja biti organizovana manifestacija Grčki vikend na Trgu republike.

Cilj je promocija srpsko-grčkog prijateljstva, zatim tradicije, kulture, muzike i gastronomije zemlje Helena, a manifestacija je namenjena domaćim turistima i Beograđanima. Događaj će biti interesantan i stranim turistima u Beogradu kojih sa lepšim vremenom ima sve više.Za dž

Grčki vikend je svojevrsni odgovor na promocije srpske prestonice u Atini i Solunu u poslednjih nekoliko godina.

Direktorka Kancelarije grčke nacionalne turističke organizacije Sofija Lazaridu istakla je da je cilj ove manifestacije produbljivanje tradicionalno dobrih odnosa dve zemlje i dva naroda.

– Poseban segment najavljenog događaja biće turizam, koji je jedna od najznačajnih ekonomskih aktivnosti Grčke, koja je već godinama jedna od najomiljenijih destinacija za srpske turiste. Svake godine dočekujemo više od 800.000 Srba, dok se ove sezone, na osnovu rezervacija, očekuje povećanje broja turista za 20 odsto – najavila je Lazaridu i podsetila da veliki broj grčkih turista posećuje Srbiju, posebno Beograd.

Mirisi, ukusi i zvuci Grčke

Posetioci manifestacije Grčki vikend imaće mogućnost da na Trgu republike uživaju u mirisima, ukusima i zvucima Grčke.

Očekuje se nastup međunarodno poznatog folklornog ansambla „Likio Elinidon“ iz Larise, uz pratnju benda „Model vej“. U čast Grčkog vikenda u Narodnom pozorištu biće izvedena „Antigona“, dok će Pozorište na Terazijama igrati predstavu „Grk Zorba“ i popularni mjuzikl „Mama Mia“.

Organizator manifestacije je Udruženje internacionalnog prijateljstva. Generalni sponzori su Ambasada Grčke u Beogradu, Kancelarija grčke nacionalne turističke organizacije, Turistička organizacija Srbije, Grad Beograd, Turistička organizacija Beograda i Helensko privredno udruženje Srbije. (danubeogradu.rs)

Grčki vikend – program

Subota, 14. maj
14.00 – 17.00… DJ performans: DJ Kizami i DJ Marchez – grčka muzika
17.00 – 18.00… Buzuki Bend – Pinios Orchestra
18.00 – 19.00… Ceremonija otvaranja
19.00 – 20.30… Likio Elinidon iz Larise
21.00 – 23.00… Buzuki Bend – Pinios Orchestra

– Narodno pozoriste: 14. maj – „Antigona“
– Pozorište na Terazijama: 14. maj – „Grk Zorba“ i 15. maj – „Mamma Mia“

Jedan komentar

  1. Ne pise od koliko sati pocinje?