Naslovna » Izlasci » Festivali » Beogradski Manifest 2016: Filmski program

Beogradski Manifest 2016: Filmski program

Tri dana će posetioci festivala Beogradski Manifest, pored svega ostalog, uživati i u projekcijama 18 filmova koji će biti prikazani u bioskopu na Kalemegdanu.

Na Gornjem gradu biće postavljen veliki ekran a svaki posetilac će, da bi neometano pratili film, dobiti bežične slušalice i udobno se smestiti u lazy bag.

Veliki festival manifestacija i destinacija Beogradski Manifest od 27. do 29. maja organizuje filmsku zonu „Ponovo radi bioskop“ gde će se okupiti organizatori i učesnici najboljih filmskih festivala u Srbiji.

»»» Sve programe u okviru manifestacije Beogradski Manifest 2016 možete da pogledate OVDE.

Novi ali i stari crno-beli filmovi

Svoje programe predstaviće: FEST, Festival autorskog filma, Festival nitratnog filma, Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, Kids Fest, Filmski festival u Sopotu – Sofest, Leskovački internacionalni festival filmske režije.

Tokom festivala biće organizovani kokteli, razgovori sa autorima, glumcima i učesnicima. U cilju unapređenja međusobne saradnje festivala, ali i povezivanja i afirmacije svih filmskih festivala na jednom mestu, učesnici će biti u prilici da se predstave i razmene iskustva iz oblasti filmskog stvaralaštva, umetnosti i filmske industrije.

Svakoga dana projekcije počinju u 10.00, a potom u 12.30, 15.00, 17.30 i 20.00, a poslednja projekcija u 22.30. Između ostalih, biće prikazani filmovi: „Vlažnost“, „Lepotica i zver“, „Samo bog prašta“, „Potpuno nov zavet“, „99 domova“, „Kraljica i zemlja“, „Faust“, „Sveti motori“, „Komuna“, a svaki dan započeće crno belim jugoslovenskim filmovima, koje će posetioci imati priliku da pogledaju samo na Beogradskom Manifestu.

Projekcije filmova su besplatne, a plaća se samo ulaz na festival 350 RSD dnevno, a za decu do 10 godina ulaz je slobodan. Takođe postoji mogućnost kupovine i trodnevne ulaznice za 999 RSD, koja će na festivalskom ulazu biti zamenjena narukvicom, a posetiocu će omogućiti dva ulaska na festival u toku dana, i to do 17.00 i od 18.00, zavisno od programa koje posetilac želi da prati.

Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima DD Ticketsa i u Win Win radnjama. Posebno napominjemo da je ulaznica ujedno i konzumacija za neki od proizvoda partnera festivala. (danubeogradu.rs)

Beogradski Manifest. Ponovo radi bioskop

Beogradski Manifest. Ponovo radi bioskop