Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Dev9t: Die Antwoord u Beogradu, 11. juna

Dev9t: Die Antwoord u Beogradu, 11. juna

Muzička rep rejv senzacija Die Antwoord nastupiće u subotu, 11. juna u staroj Ciglani Beograda, u okviru umetničke kolonije Dev9t, kao zagrevanje pred ovogodišnji Exit festival.

Noć pod nazivom Exit na Dev9t predstaviće Die Antwoord na vrhuncu karijere i to na lokaciji koja neodoljivo podseća na njihove upečatljive spotove.

Famozni trojac iz geta Južnoafričke Republike uzdrmao je muzičku scenu svojom provokativnom pojavom i muzikom, koju prate viralni spotovi i adrenalinski nastupi.

Na Exit festivalu slušali smo ih premijerno još 2010. godine, a na beogradski Dev9t stižu na veći nego ikad! Die Antwoord dolaze konačno u Beograd i to na vrhuncu slave, pošto su pokorili svetske top liste 2014. godine sa albumom „Donker Mag“ sa vrha svetskih top lista.

Die Antwoord sa margine savremenog društva

Front-tandem Ninja i Yo-Landi nedavno su veliki uspeh doživeli i sa ulogama u filmu „Chappie“ proslavljenog reditelja Nila Blomkampa, gde igraju ulične gangstere koji igrom slučaja postaju „roditelji“ robota-heroja sa razvijenom veštačkom inteligencijom.

Kontraverzni sastav iz Kejptauna, osnovan 2008. godine, donosi mešavinu uličnog hip-hopa, repa, roka i rejva sa margine savremenog društva. Njihovi beskompromisni i krajnje autentični nastupi su fuzija audio-vizuelne umetnosti praćene izuzetnom euforijom i gotovo distopijskim motivima savremenog društva.

Die Antwoord pišu provokativne, duhovite, ponekad i morbidne tekstove, čiji upečatljivi motivi i snažne poruke ujedinjuju rejvere, rokere, repere i generalno pripadnike brojnih supkultura širom sveta. Nije redak slučaj videti ih u društvu Džonija Depa, Merilina Mensona i Skrileksa, sa kojima su nastupali i uživo.

Dev9t – Stvaraj dalje

Zamišljen kao kolonija koja okuplja sve one koji znaju vrednosti kulture, uz slogan „stvaraj dalje“, u Beogradu će u od 10. do 18. juna biti održan drugi Dev9t. Naime, dev9t je ove godine Portal.

To je tema u koju se upuštaju organizatori i pozivaju zainteresovane da pokažu drugu stranu svoje ličnosti koja je istraživačka, zanimljiva i koja šalje poruku svetu.

Koncert benda Die Antword će biti samo jedan od sadržaja u tom procesu kreativnosti i biće realizovan u saradnji sa Exit festivalom. Za ovaj muzički trojac je rezervisan drugi dan, što obećava sjajan početak i dobru energiju na kojoj ćemo se voziti, sve dok se Dev9t ne završi. Bićete zaprepašćeni i radovaćete se. Potpuno zbunjuju, ali zabavljaju. Ne pokušavajte da se oduprete.

U prodaji je ograničena količina ulaznica po ceni od 1.990 RSD, posle čega će cena ulaznice iznositi 2.490 RSD. Na dan koncerta cena ulaznice će iznositi 2.990 RSD.

Kompleti ulaznica za devetodnevni Dev9t, po ceni od 1.990 RSD, biće pušteni u prodaju 10. maja, dok će dnevne ulaznice po ceni od 400 RSD za petak i subotu i 250 RSD za ostale dane biti dostupne na kapijama festivala.

Ulaz na Dev9t „specijal“ događaje, među kojima je i Exit na Dev9t, posebno će se naplaćivati. Koncert Die Antwoord je samo jedan od Dev9t specijala za koji važi posebno kupljena karta, ali i Dev9t donatorska ulaznica čija cena za devet dana iznosi 9000 RSD.

Prodaja ulaznica će se vršiti putem prodanih mreža Gigstix i Eventim, kao i online putem njihovih sajtova eventim.rs i gigstix.com. (danubeogradu.rs)

https://www.youtube.com/watch?v=FlYH2UKus3I

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.