Naslovna » Porodica » Deca » Novo: Online upis u vrtić
Online upis u vrtić

Novo: Online upis u vrtić

Od 9. maja u Beogradu će biti omogućen online upis u vrtić.

To znači da roditelji neće morati da obilaze šaltere kako bi pribavili neophodne dokumente za upis dece u vrtiće. Jedino što će morati da urade je da preko gradskog portala i aplikacije „Upis u vrtić“ popune zahtev.

U zahtev se upisuju matični brojevi roditelja i dece i onda se zahtev prosleđuje predškolskoj ustanovi.

Najnoviju elektronsku usluga grada Beograda predstaviće u sredu, 4. maja, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministarka za lokalnu upravu i samoupravu Kori Udovički.

Online upis u vrtić omogućava i uštedu: neće se plaćati takse za izdavanje dokumenata, koja će od ove godine zameniti jedan obrazac, jer sistem elektronske prijave povezuje sve državne institucije.

Za one roditelje koji nisu u mogućnosti da taj posao završe online, biće omogućeno da u zahtev za upis deteta popune i u predškolskoj ustanovi, koja će pribaviti ostala dokumenta po službenoj dužnosti. (Beoinfo)

»»» Naknada dela troškova boravka dece u vrtićima
Gradska skupština donela je i odluku o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice za radnu 2016/17. godinu. Roditelji koji su ostvarili ovo pravo, a koje prestaje zaključno sa 31. avgustom, neće morati ponovo da dostavljaju dokumentaciju koju su ranije već priložili. Dovoljan će biti ugovor sa privatnom predškolskom ustanovom. Trenutno ovo pravo ostvaruje 4.920 dece u 82 privatne predškolske ustanove sa stotinu objekata.

»»» Lični pratioci
Skupština grada donela je i odluku o pravima i uslugama socijalne zaštite koja se tiče ličnih pratilaca. Trenutno ovu uslugu koristi 250 dece, a specifičnost je u tome što broj korisnika zavisi od kapaciteta pružalaca koji su obučeni za to. Otuda se sredstva iz gradskog budžeta obezbeđuju za svaku godinu u skladu sa potrebama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.