Naslovna » Izlasci » Festivali » SC: Vitezovo proleće, festival pisaca za decu

SC: Vitezovo proleće, festival pisaca za decu

U nedelju 15. maja od 11 časova u Velikoj dvorani Sava centra biće održan 14. Beogradski festival pisaca za decu – Vitezovo proleće.

Kao i u prethodnim godinama, očekuje se veliki broj umetnika koji su svoje stvaralaštvo posvetili deci i mladima. Pored pisaca, među kojima su najavljeni Raša Popov, Dobrica Erić, Milovan Vitezović, Rajko Petrov Nogo, Nedeljko Popadić… publici će se obratiti slikari, kompozitori, glumci, pevači… Njima će se pridružiti i druge poznate ličnosti iz kulturnog i javnog života Beograda i Srbije, a u programu je i niz zabavnih sadržaja, uključujući dečije nastupe.      Za dž

Festival je nekomercijalnog karaktera i značajan je za širenje kulturnog nasleđa kao i usmeravanja dece ka vrednostima knjige, učenja i pravilnog razvoja. Pored mališana iz Beograda, njihovih roditelja i nastavnika, očekuje se i organizovan dolazak dece iz unutrašnjosti.

Na manifestaciji će biti podeljeno oko 1000 knjiga i diploma, koje su nagrade deci za stvaralaštvo u raznim umetničkim i obrazovnim oblastima.

Festival Vitezovo proleće jedan je od najvećih obrazovnih festivala za mlade u Beogradu. Organizator je Književni časopis za decu “Vitez”, čiji čitaoci učestvuju na konkursima, glasaju za omiljene pisce, pesnike, glumce, pevače… Časopis dodeljuje nagradu za životno delo i povelje za doprinos stvaralaštvu za decu – što sve ima atraktivno finale i proglašenja pobednika, tradicionalno, na sceni Velike dvorane Sava centra.

Ulaz na manifestaciju je besplatan.

(danubeogradu.rs)

Jedan komentar

  1. jedva cekam taj festival i jako sam uzbudjen ps ja sam jedan od dece koja ce ucestvovati