Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Koga sledećeg napasti
Koga sledećeg napasti

U bioskopima: Koga sledećeg napasti

Dokumentarni film „Koga sledećeg napasti“ je ekspanzivna i subverzivna komedija u kojoj se oskarovac sukobljava sa svim gorućim problemima današnje Amerike i rešenja nalazi na najčudnijim mestima.

Posle premijere na BELDOCS-u, 18. maja od 20.30 u Sava centru (cena ulaznice je 400 RSD), od 19. maja film Majkla Mura prikazivaće se u domaćim bioskopima.

Popularni Mur vraća se sa ostvarenjem „Koga sledećeg napasti“ – još jednim provokativnim filmom kojim pokušava da odgonetne šta je zapravo potrebno da Amerika ponovo bude velika. On se sukobljava sa svim gorućim problemima današnje Amerike i rešenja nalazi na najčudnijim mestima.

Tvorac filmova poput „Fahrenheit 9/11“ i „Žeđ za nasiljem“, vratio se sa velikim filmom koji se razlikuje od svega što je do sada uradio.

Ovo je poziv na „naoružanje“ kako bi se osvojio i povratio američki san baš tu u Americi. Kritičari kažu da je ovo jedan od najiskrenijih i najvrednijih patriotskih filmova koji je neki Amerikanac ikada snimio… Optimistično ostvarenje koje počiva na izazovnoj ali i neprocenjivoj ideji: „mi možemo bolje“.

Samo zamislite da svaki put kad Majkl Mur kaže „Amerika“ u stvari kaže „Srbija“. Pogledajte ovaj film – i mi možemo bolje! (danubeogradu.rs)

Originalni naslov i prevod na srpski: Where to Invade Next / Koga sledećeg napasti. Dužina trajanja filma: 120 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD, 2015. Žanr: dokumentarni. Reditelj i scenarista: Michael Moore. Producenti: Michael Moore, Carl Deal, Tia Lessin. Montaža: Pablo Proenza, Todd Woody Richman, Tyler H. Walk. Direktori fotografije: Richard Rowley, Jayme Roy.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.