Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Alesandro Ola i Vera Livija Garsija: Multimedijalni performans 1. jula

Alesandro Ola i Vera Livija Garsija: Multimedijalni performans 1. jula

Beogradska publika ima priliku da u petak 1. jula u Italijanskom institutu za kulturu besplatno prisustvuje interesantnom performansu koji izvode Alesandro Ola i Vera Livija Garsija.

Događaj, koji počinje u 19 časova, inspirisan je poezijom Duške Vrhovac i obuhvata različite umetničke izraze – ples, muziku, video i poeziju. Jezik komunikacije je engleski.Za dž

Italijanski umetnik Alesandro Ola boravi od 22. juna u Beogradu, gde vrši terenska snimanja zvuka i video materijala. Ovim performansom završava gostovanje i predstavlja publici rezultate dvonedeljnog rada sa glumicom Verom Livijom Garsijom, koja je u Beograd stigla iz Barselone.

Podsećamo, Italijanski institut za kulturu nalazi se na adresi Kneza Miloša 56.

Alesandro Ola (Alessandro Olla) je kompozitor, pijanista i performer. Nakon studija klavira, kompozicije i elektronske muzike, napušta akademski pogled na muziku i kreće jednim umetničkim putem koji podrazumeva eksperimentisanje, improvizaciju i elektroniku, kako u komponovanju muzike, tako i na sceni, sa posebnim fokusom na interakciji muzike sa drugim umetničkim izrazima. Njegova interesovanja i iskustva obuhvataju i video umetnost i ples.

Izveo je muzičke performanse i koncerte u međunarodnim muzejima i galerijama, svirao je sa savremenim umetnicima, kao i na međunarodnim festivalima. Godine 1996. osnovao je ansambl Coincidentia Oppositorum. Od 1989. komponuje originalnu muziku za brojne predstave u saradnji sa značajnim italijanskim pozorištima. Komponovao je originalnu muziku za radio, televiziju i film. Ola je umetnički direktor festivala avangardne muzike i drugih načina izražavanja – SIGNAL, koji je osnovao 2007. godine. Od 2001. do 2005. organizuje godišnji festival improvizacije i muzičkog istraživanja MicroOnde u Kaljariju koji obuhvata radionice i performanse. Od 1994. godine učestvuje kao predavač na pozorišnim i muzičkim radionicama, kroz koje je produbio svoj pogled na vezu muzike, jezika i poezije i realizovao je nekoliko projekata vokalnog istraživanja i pozorišne režije.

Radio je u Bolcanu, Rimu i Veneciji (1979-1996) a trenutno živi i radi u Kaljariju, gde je 1995. osnovao TiConZero, centar posvećen muzičkom i pozorišnom istraživanju.

Vera Livija Garsija (Vera Livia Garcia) je glumica, performer, plesačica i pozorišni pedagog. Školovala se u Buenos Airesu i Barseloni. Sarađivala je na više umetničkih projekata i performansa. Od 2002. godine intenzivno razvija pedagošku aktivnost i vodi više radionica za glumce i plesače u Buenos Airesu. Od 2008. godine živi i radi u Barseloni gde drži časove glume za decu, radionice za glumce i plesače, kao i povremene kurseve na Autonomnom Univerzitetu u Barseloni.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.