Naslovna » BG svaštara » Budući Beograd » Blok 18: Izabrano pobedničko rešenje
Blok 18: pobedničko rešenje

Blok 18: Izabrano pobedničko rešenje

Blok 18, koji se nalazi preko puta Beograda na vodi, dobio je plan budućeg izgleda.

Područje između Tramvajskog mosta i Gazele „dobilo je viziju budućeg izgleda“, kako je to rekao glavni gradski urbanista Milutin Folić.

Izabrano je pobedničko rešenje arhitektonsko-urbanističkog konkursa, po kom će se uraditi plan detaljne regulacije i razvijati ovaj izuzetno atraktivan deo grada.

– Anketni urbanističko-arhitektonski konkurs za Blok 18 na obali Save još jedan je iz niza drugačijih i različitih koje grad organizuje kao profesionalne oglede i provere u prostoru, to jest šta i kako je moguće na najbolji način planirati i graditi. Broj i kvalitet radova u potpunosti su doprineli da proces koji sledi, planska razrada, vrednovanje etapnosti i prioriteti realizacije budu usklađeni sa savremenim tokovima gradogradnje i tržišnim proverama – istakao je Folić.

– Aktualizacija predmetnog rešenja „blokova u meri urbane modelacije“ i sagledljivog tempa ostvarljivosti iskazani su prvonagrađenim rešenjem, naveo je Folić. Ostali aspekti ovog rešenja, kao i fragmenti nagrađenih i otkupljenih radova, postaju deo fundusa za naredne korake razrade u delu ili pak kao reperi mogućeg ili korektivnog – rekao je glavni urbanista.

Konkurs je bio javan, otvoren, anketni i jednostepen, a organizovala ga je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, u saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije. (Beoinfo)

Blok 18: pobedničko rešenje