Naslovna » Izlasci » Film » DKSG: Dok’n’Ritam Intro od 6. juna
D'n'R Intro: Kad muzičari šokiraju - Let 3
Kad muzičari šokiraju - Let 3

DKSG: Dok’n’Ritam Intro od 6. juna

Tokom juna u Domu kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu biće prikazano tri filma u okviru programa „Dok’n’Ritam Intro“.

To će biti uvod u prvi Festival muzičkog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam koji će se održati od 23. do 26. juna u DKSG.

U ponedeljak, 6. juna od 21.00, na Letnjoj pozornici biće prikazan film „20 dana na Zemlji“ reditelja Ijana Forsajta i Džejn Polard. Film je dokumentarno-fiktivna biografija rokenrol zvezde, muzičara, pesnika, pisca i scenariste Nika Kejva.

U sredu, 8. juna od 21.00, u Velikoj sali DKSG biće prikazan film „Kad muzičari šokiraju“ u režiji Dubravka Jagatića. Skandali na domaćoj rokenrol sceni, ljubavi, mržnje, u(z)roci, posledice, uloga medija u svemu tome. Radnja je smeštena na stejdževe i bekstejdževe jugoslovenske i hrvatske rok scene krajem prošlog veka. Od Satana Panonskog, preko Siniše Vuce, Dina Dvornika, Riblje čorbe i Zabranjenog pušenja, pa do LET-a 3.

U ponedeljak, 20. juna od 21.00, na Letnjoj pozornici biće prikazan film „Rock the Trumpet / Guča“ reditelja SaliSaliji – Sallinija. Dokumentarni film o muzičkom festivalu u Guči, jednom od najdivljijih događaja te vrste u svetu. U filmu se pojavljuju Lazar Ristovski, Miroslav Ilić, Boban Marković, Dejan Petrović, Vladimir Đurić Đura i mnogi drugi.

Pod sloganom „Dokumenti našeg ritma“ na prvom Festivalu muzičkog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam biće prikazana dokumentarna ostvarenja koja se bave različitim muzičkim žanrovima i autorima.

U takmičarskom delu biće prikazani filmovi iz regiona, a u revijalnom delu moći će da se pogledaju aktuelni filmovi inostrane produkcije. U okviru festivala publiku očekuju dobri filmovi, koncerti, predstavljanje muzičkih knjiga, kao i zanimljivi gosti festivala. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.