Naslovna » Izlasci » Film » DOB: Bicikli protiv automobila
Bicikli protiv automobila
Bicikli protiv automobila

DOB: Bicikli protiv automobila

U četvrtak, 2. juna od 19.00, biće organizovana projekcija filma „Bicikli protiv automobila“.

U Velikoj sali Doma omladine Beograda za sat i po pogledajte na koje se sve načine biciklisti širom sveta bore za svoja prava, ali i za očuvanje planete Zemlje!

Cena ulaznice je 200 RSD.

Globalna saobraćajna kriza

Reditelja Fredrik Gertten dokumentarcem „Bicikli protiv automobila“ prikazuje globalnu saobraćajnu krizu. Za ove probleme svi znamo, i o ovim temama treba još razgovarati: klima, zemljini resursi, gradovi čije su površine okupirane automobilima.

Sve veći, bučniji, prljaviji saobraćajni haos. Bicikl je odlično prevozno sredstvo, ali moćne interesne grupe koje zarađuju na prodaji automobila ulažu milijarde na lobiranje i reklamiranje kako bi zaštitili svoje poslovanje.

U filmu se susrećemo sa aktivistima i inelektualcima koji se bore za bolje gradove, koji odbijaju da prestanu sa okretanjem pedala uprkos sve većem broju biciklista koji ginu u saobraćajnim nesrećama.

Pogledajmo kako se aktivisti bore za promene u Sao Paulu, Torontu, Los Anđelesu, ali i kako su organizovani gradovi sa razvijenom gradskom biciklističkom mrežom, poput Kopenhagena, gde 40% stanovništva koristi bicikl kao prevozno sredstvo.

Projekciju organizuje udruženje Outdoor Collective uz podršku Doma omladine. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.