Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival roze vina – Pink Jam, 11. juna

Festival roze vina – Pink Jam, 11. juna

Na platou ispred Radisson Blu hotela, u subotu, 11. juna od 17.00 do 23.00, biće održan festival roze vina – Pink Jam.

Roze vino najčešće asocira na leto jer se tada najviše i konzumira.

U poslednje vreme globalna popularnost rozea je u velikom porastu, što se dešava i kod nas. Zato vinarije dosta pažnje posvećuju ovoj vrsti vina svesni da može dodatno da ih pozicionira među publikom. Takođe, roze kao privlačna i laka forma, odlično je vinsko štivo i za vinopije početnike jer ima auru neobaveznosti, zabave i provoda.

Međutim, velika popularnost dovela je do i raznovrsnih stilova tako da se rozei međusobno razlikuju po boji, koja ćesto prati modu, po sortama, po kreativnim promocijama i etiketama kao i po stilu vina. Od lepršavih i laganih do rozea kompleksnijeg sastava i ozbiljnije strukture, čitav je niz varijacija gde svaki ljubitelj može pronaći ono što mu idealno leži.

Vinarije će biti u mogućnosti da predstave i ostala vina, uglavnom bela jer se uklapaju u letnju tematiku.

Restoran OMB, koji radi u sastavu Radisson BLU hotela, predstaviće se sa ponudom hrane koja je prilagođena vinskom sadržaju, tako da možete očekivati kreativne, inspirativne i lagane zalogaje.

Dobra muzika i atmosfera su sastavni deo svakog Wine Jam-a. Očekuje vas i jedan novitet na platou gde se događaj održava, a to je prava peščana plaža koja će dan ranije biti spremna za posetioce – ko hoće može da dođe u lakoj garderobi i japankama, da se zavali u ležaljku i pijucka roze.

Ulaz je 500 RSD što omogućava degustaciju svih vina. Vinske čaše se iznajmljuju po ceni povratne kaucije od 300 RSD. (danubeogradu.rs)