Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Roni Size i Dynamite MC u Barutani

Roni Size i Dynamite MC u Barutani

Legendarni drum’n’bass producent i DJ Roni Size nastupiće u Barutani 18. juna uz svog legendarnog kompanjona Dynamite MC-ja!

Ovaj sjajni lajnap zaokružiće bogata podrška u sastavu Codex, Splash Heads, Nikola Džonidža Stanković & Don Dada, Marko Obradovic Edge i Kastiljas MC.

Roni Size je rođen i odrastao u Bristolu, pod dominantnim uticajem bluz žurki održavanih u famoznom St Paul’s kraju 70-ih godina. U rodnom Bristolu dobio je inicijalno interesovanje za muzičku produkciju, a razne cake pokupio je u lokalnom klubu za mlade.

Uskoro kupuje sempler i pravi sopstveni studio kod kuće, a poznanstvo sa Krust-om, ranih 90-ih godina prošlog veka, bilo je sudbonosno za obojicu muzičara. Kroz njihovo druženje i saradnju nastaju etikete „Full Cycle“ i „Talkin’ Loud“, koje su Roniju donele zamah i priznanje na muzičkoj sceni i napravile pravi uvod u „New Forms“ LP kojim je Roni Size & Reprazent krenuo u osvajanje sveta!

Do 1999. godine i drugog projekta pod nazivom „In The Mode“, Roni je već bio dobro povezan u muzičkoj industriji, pa se tako na ovom izdanju našlo nekoliko numera na kojima su gostovali Method Man i Rage Against The Machine.

Prvi pravi solo album „Touching Down“ Roni Size je objavio 2002. godine, a izdanje je i do dan danas ostalo jedno od najprodavanijih kada je nezavisni d’n’b žanr u pitanju. Sledi izdanje „Return To The V“ iz 2005. godine, a tri godine kasnije Roni objavljuje deluxe verziju višestruko nagrađivanog albuma „New Forms“ za izdavačku kuću Universal.

Ulaznice za ovaj spektakl u Barutani mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima i Gigstixa po ceni od 700 RSD za regularno, odnosno 1.000 RSD za VIP ulaznicu. Vlasnike VIP karata čeka posebno dizajnirana platforma na otvorenom, koja omogućuje kompletan doživljaj žurke. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.