Naslovna » Turizam » Volim Beograd » Tačka komunikacije: Tematske šetnje kroz Beograd

Tačka komunikacije: Tematske šetnje kroz Beograd

Edukativne tematske šetnje kroz Beograd priređuje organizacija „Tačka komunikacije“, koja želi da uspostavi dublji i smisleniji odnos Beograda i posetilaca.

Magazin „Liceulice“ prenosi da su sve šetnje tematske i obrađuju gradske segmente: „Arhitektura“, „Beograd na rekama“, „Trgovi i parkovi Beograda“, „Dok grad spava“ i „Duh mesta“.

Šetnje su deo vodiča „Belgrade, Step by Step“, a namenjene su turistima, posetiocima grada, ali i stanovnicima Beograda. „Turističkom šetnjom, želimo da uspostavimo dublji i smisleniji odnos Beograda i njegovih posetilaca, ali i stanovnika. Identitet jednog grada je odraz velikog broja medjusobno povezanih stvari, kao što su arhitektura, jezik, političke okolnosti i društvena istorija, odnosno promene koja ona nosi“, rekli su za „Liceulice“ u toj organizaciji.

Šetnje su dostupne jednom nedeljno, a moguće je dogovoriti i posebne termine.

„Tačka komunikacije“ bavi se procesima nove prezentacije grada i kulturnog nasledja. Jedan od njihovih programa je i zvučna mapa Beograda (zvucnamapabeograda.rs), koja prikuplja priče stanovnika lokalnih zajednica o kulturi življenja i svakodnevici izvan velikih istorijskih narativa.

Info: 060/ 5169-228.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.