Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Kako postati Zlatan
U bioskopima: Kako postati Zlatan

U bioskopima: Kako postati Zlatan

Od 16. juna u domaćim bioskopima prikazivaće se dokumentarac „Kako postati Zlatan“.

Odlučujuće godine švedskog fudbalera Zlatana Ibrahimovića predstavljene su kroz retke arihivske snimke u kojima mladi Zlatan otvoreno govori o svom životu i o izazovima u njemu.

Pažljivo je predstavljena njegova karijera od debija u timu FK Malme, 1999. godine, kroz konfliktne godine u Ajaksu iz Amsterdama, pa sve do njegovog konačnog proboja sa Juventusom 2005.

Zlatan Ibrakadabra

Ako već niste gledali film „Kako postati Zlatan“ na festivalu BELDOCS – pogledajte „rađanje magije Ibrakadabra“ o mladom, talentovanom i problematičnom igraču koji je postao velika zvezda svetskog fudbala.

To je priča o talentovanom mladiću koji živi pod konstantnim pritiskom: od saigrača u Malmeu koji misle da je previše egoističan i da igra samo za sebe; od strogih menadžera Ajaksa koji ga stavljaju na klupu gde on gubi samopuzdanje; od svog oca, koji osamnaestogodišnjem Zlatanu kaže: „Ti nisi ništa. Ti nisi ništa posebno dok ne uspeš na svetskom nivou“.

Tokom čitavog svog putovanja, Zlatan ostaje veran sebi. Kada je konačno uspeo u Italiji, on je takođe postao mnogo zatvoreniji. Velika fudbalska zvezda Zlatan Ibrahimović je enigma, ali u ovoj priči kroz njegove formativne godine on nam daje uvid u to ko je on zaista, makar samo na trenutak. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov i prevod na srpski: Den unge Zlatan / Kako postati Zlatan. Dužina trajanja filma: 96 minuta. Država i godina proizvodnje: Švedska, 2015. Žanr: dokumentarni, biografski. Reditelji: Fredrik Gertten, Magnus Gertten.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.