Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Zbog tebe promeniću prezime, opet
Zbog tebe promeniću prezime, opet

U bioskopima: Zbog tebe promeniću prezime, opet

Španska komedija „Zbog tebe promeniću prezime, opet“ prikazuje se u srpskim bioskopima.

Posle raskida sa Rafom, Amaia odlazi u Kataloniju i zaljubljuje se u nju. Koldo, njen otac, odlazi u Sevilju da ubedi Rafu da ode u Kataloniju da povrati Amainu ljubav.

Da bi osvojio devojku svojih snova, Baskijku Amaiu, seviljski večiti zavodnik Rafa u prvom delu najgledanijeg španskog filma svih vremena „Zbot tebe promeniću prezime“ bio je u stanju da promeni grad, svoje ime i čak osam puta prezime.

Ali, njihova sreća nije bila dugog veka. Amaia je upoznala šarmantnog Katalonca Paua, koji ju je iz Baskije odvezao čak do Barselone, ne gaseći taksimetar svog srca.

Saznavši od nesuđenog tasta Koldoa da se njegova bivša draga iz mladalačke ludosti sprema da izgovori sudbonosno „da“, Rafa kreće na put do Katalonije kako bi sprečio to venčanje.

Pau je nagovorio meštane katalonskog sela da organizuju feštu povodom lažnog otcepljenja Katalonije od Španije, kako bi ubedio babu Roseru, okorelog patriotu, da mu dozvoli da sklopi brak sa devojkom druge nacije. Izgleda da će iz ove avanture iskrsnuti još tri ili četiri venčanja… (danubeogradu.rs)

Originalni naslov filma i prevod na srpski: Ocho apellidos catalanes / Zbog tebe promeniću prezime, opet. Dužina trajanja filma: 99 minuta. Država i godina proizvodnje: Španija, 2015. Žanr: komedija. Uloge: Dani Rovira, Clara Lago, Karra Elejalde, Carmen Machi, Belén Cuesta, Berto Romero. Reditelj: Emilio Martínez Lázaro.