Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Beer Garden 2016: Miško Plavi trio, MK, Band X

Beer Garden 2016: Miško Plavi trio, MK, Band X

Ove nedelje, Beer Garden će biti jedan od retkih prostora za letnju zabavu u Beogradu…

U utorak, 26. jula, na programu otvorenog bioskopa je dokumentarno ostvarenje „Janis Joplin: Little Girl Blue“, koje prati kratku ali snažnu karijeru prve žene rok zvezde u muzičkoj industriji, Dženis Džoplin. I muzika druge rok legende i jednog od najboljih gitarista svih vremena Džimija Hendriksa oživeće u nastavku večeri uz Jimi Hendrix tribute band.

Sreda, 27. jul, počinje koncertom majstora akustike, budući da od 19.00 do 21.30 nastupaju Mr. Swagger i Good old Woya & Friends.

Posle njih uslediće koncert poznatog multiinstrumentaliste Milivoja Petrovića, poznatijeg kao Miško Plavi koji će ove večeri nastupiti sa svojim triom. Ovaj svestrani muzičar pojavio se početkom osamdesetih godina na rok sceni kao gitarista, basista i klavijaturista sarađujući sa brojnim bendovima. Poslednjih godina njegova preokupacija je harmonika, a sa ovim instrumentom je izgradio i značajnu svetsku karijeru.

Muzički program u četvrtak, 28. jula od 21.30h rezervisan je za beogradski bend Mortal Kombat koji neguje nešto tvrđi zvuk, svojevrsnu kombinaciju metala i panka ili, kako članovi benda vole da kažu, „metalizirani pank“. Oštrim, sarkastičnim tekstovima, momci iz benda se obračunavaju sa svim aspektima našeg društva i sumorne današnjosti, pritom ne štedeći apsolutno nikoga. I ovoga puta pred publikom će izvesti hitove „Nemoj biti emo“, „Hipsteri“, „Post’o sam metalac“, „Teški metal“, „Evrovizija“…

Vikend na Adi uz pivo i rokenrol

Snagu dobre rok muzike publika će moći da oseti naredne večeri, od 19.00 uz Garden Mainstream Trio i potom od 22.00 uz jedan od najuspešnijih i najpoznatijih tribute bendova, Band X koji izvode pesme kultne australijske grupe AC/DC.

I subota, 30. jul, donosi zanimljiv program uz svirke bendova Ledge od 18.00, Iskaz od 20.30, (Ne)moralni Balašević trubite band od 22.00.

Program nedeljom rezervisan je za prave letnje matine žurke, Corona Summer Vibes, a za program od 17.00 do ponoći biće zaduženi Rade Banyan i Groovyman.

Pored odlične muzike i pivskih ukusa, posetioci Beer Gardena zabavu će pronaći i u brojnim igrama i takmičenjima koje su organizovali partneri manifestacije, a u kojima posetioci mogu da osvoje i vredne nagrade.

Društveno odgovornu kampanju „Biram da recikliram“, već osmu godinu zaredom, organizuje Beogradska Kulturna Mreža sa ciljem podizanja svesti građana o značaju reciklaže.

Beer Garden otvara vrata svakog radnog dana od 17.00, i vikednom od 12.00, a ulaz je besplatan. (danubeogradu.rs)