Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » Beoplay H5 – slušalice za sportiste i rekreativce

Beoplay H5 – slušalice za sportiste i rekreativce

Beoplay linija proizvoda B&O (Bang&Olufsen) uživa veliku popularnost, a zvučnici i slušalice spajaju elegantan dizajn i vrhunskih kvalitet zvuka.

Nove Beoplay H5 slušalice B&O dizajnirao je za sportiste, rekreativce i sve dinamične osobe.

Beoplay H5 u ovom trenutku predstavljaju najmodernije slušalice ovog tipa koje se mogu kupiti na tržištu. Napravljene su od specijalnih materijala koji donose maksimalnu otpornost na većinu spoljnih uticaja, padove i potrese, a što je jako zanimljivo proizvođač ih nudi u dve popularne boje – crnoj i ljubičastoj.

Slušalice su ergonomski dizajnirane i u paketu dolaze sa četiri para silikonskih navlaka čiji je glavni zadatak da obezbede dobro ležanje slušalica u ušima, ali i da delimično izoluju slušaoca od spoljnih zvuka.Promo

Beoplay H5 su bežične slušačice, što u prevodu znači da sa izvorima zvuka komuniciraju preko Bluetooth veze poslednje generacije. Odlično se razumeju sa svim mobilnim (iOS, Android…) i desktop (Windows, macOS…) platformama, a proizvođač je za većinu okruženja razvio i aplikacije koje se besplatno mogu preuzeti sa oficijalnog sajta proizvođača.

Pošto je reč o bežičnim slušalicama onda je potpuno logično da su iste opremljene i sa punjivom baterijom koja nudi do pet sati reprodukcije zvuka. Za neke korisnike ovo može biti poprilično malo, međutim u praksi se pokazalo da je pet radnih časova više nego dovoljno, čak i za one najaktivnije sportiste i rekretivce.

Dobar potez proizvođača u ovom slučaju (odnosno za one sa kraćim živcima) je taj što se baterija veoma brzo puni – gotovo za 30 minuta je spremna za novi (pun) ciklus reprodukcije muzike. Tome dosta doprinosi i mali punjač indukcionog tipa koji se lako može smestiti u bilo koji džep.

Beoplay H5 - slušalice

Sa malo manje basa

Očekivano, kvalitet zvuka je na najvišem mogućem nivou, bar tako kaže većina priznatih testova, a i naš utisak je da se B&O potrudio da H5 slušalice baš, baš dobro zvuče.

Svi tonovi su gotovo besprekorno reprodukovani, bez prisustva bilo kakvih izobličenja i jedino što malo odudara od ukupno dobrog kvaliteta je nešto tiši bas koji se preko setovanja može blago doterati.

Razlog nešto manje prodornog basa krije se u tome što je proizvođač želeo da ostavi prostor slušaocu/nosiocu da koliko-toliko može zvučno da komunicira sa okruženjem – rekreativcima ovo može biti veoma važno, pogotovo kada trče kroz grad ili kada se kreću kroz prometnije ulice. Isto važi i za bicikliste.

Da je bas za nijansu moćniji H5 slušalice bi definitivno bile No. 1 izbor tj. razmišljanja između njih i konkurentskih modela ne bi bilo.

To bi u kratkim crtama bile Beoplay H5 slušalice koje jasno i odlučno menjaju svet zvuka u pokretu. Kompletan utisak je da je reč o zaista vrhunskim sportskim slušalicama „bubica“ tipa koje nude mnogo više od sličnih konkurentskih rešenja na svim nivoima.

Šteta, zaista šteta što H5 slušalice nemaju nešto prodorniji bas jer u tom slučaju bi za većinu korisnika bile idealne.

Ovako, ostaje da vidimo hoće li Bang&Olufsen u nekoj njihovoj reviziji to da popravi i kupcima ponudi ultimativne bežične sportske slušalice. Do tada, ako se to desi, ostaje da uživamo u kristalno čistim zvucima H5 slušalica.

Cena (sa PDV-om): 31.000 RSD
Kontakt: iStyle

Jedan komentar

  1. Dobre, ali preskupe!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.