Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Cat Power u Domu omladine Beograda

Cat Power u Domu omladine Beograda

Velika zvezda amerikane, Cat Power, nastupiće u Domu omladine Beograda, 11. septembra od 20.30.

Ulaznice se mogu nabaviti preko Eventim mreže: ograničena količina ulaznica je u pretprodaji po ceni od 1000 RSD, redovna pretprodajna cena isnosiće 1200 RSD.

Američka alternativna zvezda Chan Marshall, slavna pod umetničkim imenom Cat Power, predstaviće na svom prvom gostovanju u našoj zemlji program koji predstavlja presek njene cele, bogate karijere.

Cat Power – kreativna, senzualna, impresivna…

Cat Power se pojavila sredinom devedesetih kao izuzetno talentovana kantautorka čiji je jedinstven, senzualan glas, ostajao u uspomeni svakom ko bi ga jednom čuo. Njena mešavina folka, bluza i panka, sa duboko proživljenim poetskim tekstovima, impresionirala je jednako publiku, kritičare i druge muzičara.

Posle nekoliko cenjenih albuma za manje nezavisne izdavače, od kojih je vrhunac „Moon Pix“ (1998), Cat Power dobija šansu da objavi izdanje za uglednu kuću Matador, projekat koji ju je doveo do globalne prepoznatljivosti: „You Are Free“ (2003.). Ova impresivna kolekcija nežnih pesama, na kojoj su gostovale takve veličine kao što su Eddie Vedder (Pearl Jam) i David Grohl (Foo Fighters), ostavila je dubok utisak širom sveta, definitivno lanisrajući Cat Power kao model delikatne trubadurke za nova vremena.

Novi svet digitalne komunikacije kao da je tražio ovakvu preosetljivu umetnicu, da na jezik emocija prevede sve nove međuljudske nedoumice. Sledeći autorski CD, „The Greatest“ (2006.) doneo je pravi trijumf kroz nove kreativne pomake, okretanje ka soul muzici i otkrivanje mnogobrojnih inspiracija koje stoje u korenu muzičkog sveta Cat Power. Konačan proboj među velika autorska imena američke muzike ovog vremena zabeležen je na izdanju „Sun“ (2012), njenom prvom koje je dospelo među deset najprodavanijih ploča na Billboard listi.

Chan Marshal je u međuvremenu zasluženo postala svetski prepoznatljiv alterativni celebrity: kao omiljena pop ličnost Karla Lagerfelda, predstavljala je Chanel nakit, jednako kao što je bila učesnik mnogih dobrotvornih akcija (posebno u okviru organizacije PETA, kao i za lečenje HIV). Glumila je u uspelim nezavisnim filmskim produkcijama, učestvovala u konceptualnim umetničkim radovima u najprestižnijim svetskim galerijama (MOMA).

Povrh svega, samosvojan romantični i uopšte privatni život Chan Marshall, bogati su kao i njena muzika, te su predmet priča i inspiracije za celu generaciju, posebno mladih žena kojima je Cat Power često najbolja prijateljica, uteha, i primer za ugled, na večnu temu: kako živeti život po svome. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.