Naslovna » Turizam » Van Beograda » Najbolji akva parkovi u Srbiji

Najbolji akva parkovi u Srbiji

Akva parkovi su odlična zamena za osveženje u morskom ambijentu, rekreacija je obično kompletnija od one na plaži, dodatna ponuda bogatija, a boravak uzbudljiviji.

Predstavljamo, zato, srpske akva parkove, pa u zavisnosti od slobodnog vremena i ličnih želja izaberite odgovarajući.

Hollywoodland, Surčinska 19, Ledine. Akva park na obodu Novog Beograda. Vrtlozi, mini barovi, tobogani, a uz to i sauna, fitnes centar, slana soba, đakuzi… U ponudi je noćno kupanje, a bazeni su uglavnom u zatvorenom, tako da nepovoljni vremenski uslovi nisu problem.    

S-Klub, Jakovačke desetine 10, Jakovo. Nalazi se u sastavu hotela S-Klub i raspolaže sa šest bazena, od kojih su dva dečija i jedan veličine dva olimpijska, po informacijama vlasnika najveći u Srbiji. Tu su i devet tobogana, vodena dečija džungla, šank u vodi, ostrvo sa palmom… Iz centra Beograda automobilom se siže za manje od pola sata.

„Izvor“, Aranđelovac. Na sat vožnje od Beograda nalazi se, u kompleksu hotela „Izvor“, akva park sa tri bazena napunjena mineralnom vodom i sedam otvorenih i zatvorenih tobogana, najviših u Srbiji. Sportski tereni, igralište za decu, poslastičarnica, nacionalni restoran, kafe-picerija… su ponuda dovoljna da se u rekreativnim aktivnostima na jednom mestu provede ceo dan.

Akva park „Silver Lake“, Srebrno jezero. Akva park je u sastavu privatnog hotelskog kompleksa Silver Lake Resort. Raspolaže sa pet bazena različitih dubina, od kojih je jedan namenjen deci do tri godine, toboganima, talasima… tu su i šankovi za osveženje, a posebna prednost je blizina jezera, šetališta i svih ugostiteljsko-turističkih sadržaja Srebrnog jezera. Udaljenost od Beograda: 111 kilometara.

Akva park „Petroland“, Bački Petrovac. Ako idete u Novi Sad produžite još dvadesetak kilometara prema Somboru – u Bačkom Petrovcu nalazi se jedan od najatraktivnijih akva parkova u Srbiji, sa bazenima za kupanje sa osam tobogana i talasima, „divljim rekama“ za spuštanje, plažama, adrenalin parkom sa preprekama… Najmlađi imaju „Dečiji raj“ sa kulama, a u okruženju su tereni za odbojku i mali fudbal na pesku, veštačka trava za košarku i fudbal, teretana na otvorenom… kao i kafići, restorani, poslastičarnice.

Akvapark Petroland
Akva park Petroland

Akva park “Mlavske Terme”, Petrovac na Mlavi. Jedinstven akva park, na sat i po vožnje od Beograda u banji Ždrelo. Radi preko cele godine, sa mogućnošću noćnog kupanja, ima otvorene (4) i zatvorene bazene (2), voda je termomineralna, temperature 30-40°C, a jedan bazen je sa slanom vodom. Posetiocima je na raspolaganju smeštajni objekat “Dvorac” i etno restoran. Banjska voda kojom su napunjeni i bazeni, koristi se u lečenju psorijaze, kožnih i reumatskih oboljenja.

Akva park Jagodina. Do Jagodine se lako dolazi, za oko sat i po vožnje auto-putem Beograd – Niš, a akva park je u samom gradu. Ima čak devet bazena, tobogane, tunel, “gusarski brod”… Noćno kupanje je omogućeno, sportski tereni, kafići i restoran su u kompleksu, a veoma blizu su Zoo Park, Muzej voštanih figura i veštački vodopad, pa se može iskoristiti prilika da se posete najpoznatije jagodinske atrakcije.

Akva park Podina, Sokobanja. Udaljen je kilometar i po od centra grada, ima poluolimpijski bazen, bazen sa tri tobogana i dečiji kompleks. Možete se osvežiti sladoledom ili pićem, koristiti suncobran i ležaljku. Do Sokobanje je potrebno oko dva i po sata vožnje od Beograda.

“Sunny Hill”, Vrnjačka Banja. Najpopularnija srpska banja ima ekskluzivan turistički kompleks “Sunny Hill” i u sklopu njega bazen sa mineralnom vodom i nekoliko tobogana, otvoren za sve posetioce. Od Beograda se stiže za nešto manje od tri sata vožnje.

Akva park Draguljica, Jošanička Banja. Sigurno ćete posetu kombinovati sa odlaskom na obližnji Kopaonik, pošto se banja nalazi na glavnom putu do planine. Udaljenost od Beograda je oko 250 kilometara. Bazen sa termalnom vodom temperature do 78°C, koja se hladi planinskom vodom reke Jošanice ima tobogan, tu su i veštačko jezero, dva đakuzija, restoran sa nacionalnim specijalitetima i kafić, a sve se nalazi u prirodi, sa šumom u okruženju.

I na kraju, važno obaveštenje. U ponedeljak 11. jula u Doljevcu kod Niša otvara se još jedan akva park. Ima tri bazena, tobogane, ”balerinu”, veštačke talase, tuš pečurke… Očekujemo da čujemo utiske prvih gostiju, a ako želite lično da ga probate, nije daleko. Iz Beograda se stiže za dva i po sata.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.