Naslovna » BG servis » Obnovljeno parkiralište „Politika“

Obnovljeno parkiralište „Politika“

JKP „Parking servis“ obnovilo je parkiralište „Politika“, tj. pustilo je u rad savremeni sistem automatike.

Na ovom parkiralištu su u prethodnih dvadesetak dana asfaltirane ulazna i izlazna kolovozna traka, urađene nove elektro i mrežne instalacije, betonirano ostrvo i postavljena nova naplatna kućica i nove rampe.

Novi sistem automatike biće uveden na svim parking objektima, kojima upravlja „Parking servis“, i omogućiće pružanje informacija o slobodnim parking mestima u realnom vremenu.

Posle „Politike“, uskoro će biti završeni i građevinski radovi na obnovi parkirališta „Kamenička“. Asfaltirane su ulazna i izlazna kolovozna traka, betonirano ostrvo, povezane elektroinstalacije kroz novougrađene cevi, a sledi postavljanje rampe i implementacija novog sistema automatike. Do kraja meseca, odnosno početkom sledećeg, po fazama, biće uređena još dva parkirališta, „Šumadijski trg“ i „Viška“.

Tokom svih radova, parkirališta su otvorena za korisnike, ali je usporen ulazak, odnosno izlazak sa objekata.

Parkiralište na Slaviji

Od ponedeljka, 25. jula, ponovo će se naplaćivati parkiranje na Slaviji, jer se „Parking servis“ vraća na staru lokaciju. Rašćišćen je prostor za 111 mesta za parkiranje. Služba „pauk“ neće biti vraćena na ovo mesto, već će vozila u blizini biti prevožena u Dunavsku, na Adu Ciganliju ili na Staro sajmište.

Naime, rekonstrukcija Slavije i Bulevara oslobođenja neće početi pre proleća (a možda ni tada) pa je gradska vlast odlučila da vrati ovaj prostor „Parking servisu“. (danubeogradu.rs)

Jedan komentar

  1. lepo sto su ga pustili, ali treba znati da je kapacitet veoma ogranicen. potrebno je josh dosta ovakvih parkinga po centru