Naslovna » Izlasci » Muzika » Talamasca u Barutani 30. jula
Talamasca u Barutani do jutra
Talamasca u Barutani do jutra

Talamasca u Barutani 30. jula

Talamaska žurka u subotu 30. jula u Barutani, koju vodi lično DJ Talamasca iz Pariza uz gostovanje domaćih di džejeva, događaj je prve vrste za ljubitelje psihodeličnog trans zvuka.

Zabava počinje u 23 časa, a završava se u nedelju 31. jula u 6 časova.

Talamaska (Talamasca) je muzički projekat Sedrika Dasula (Cedric Dassulle), poznatog i kao DJ Lestat, iz Pariza. Dasul promoviše muziku Talamaske (psihodelični trans zvuk) na žurkama po celom svetu, predstvaljajući se specijalno za te prilike i kao DJ Talamasca.

Sedrik Dasul je svirao klavir više od 13 godina. DJ karijeru počeo je 1992. godine, a već 1995/1996. bio je rezident DJ u prestižnom Reks klubu u Parizu. U isto to vreme, na njega je uticala trans muzika koju je puštao i želeo je da je pravi sam. Godine 1996. upoznao je ostale suosnivače Stiva Elija (Steve Eli) i Zavijera de Galoja (Xavier de Galloy), koji su u to vreme bili haus producenti i imali svoj sopstveni muzički studio. Odlučili su da zajedno rade na trans projektu i osnovali Talamasku. „Talamasca“ na latinskom znači „životinjska maska“, i predstavlja ime tajnog društva psiholoških detektiva koji su opisani u knjigama Ane Rajs. Dasul je sebe nazvao i Lestat, što je bilo ime glavnog lika “Vampirskih hronika”. U ovim knjigama, Talamaska uključuje ljude sa moćima uma, pa je i producentska kuća Talamaske nazvana Mind Control.

Iz Srbije, na subotnjoj Talamaska žurci učestvuju beogradski di džejevi DJ Aquapipe, DJ Sivi i DJ Albert.

Za izgled scene zadužen je Afadrenaline Deco.

Barutana je, zna se, popularni prostor u Donjem gradu Kalemegdanske tvrđave.

Ulaznice se, po ceni od 800 dinara, mogu nabaviti preko DD Tickets-a (u sedištu, ulica Strahinjića Bana 22 ili online) i u prodavnicama WinWin Computer Shop, širom Srbije.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.