Naslovna » Izlasci » 24 sata elegancije: Najlepši stari automobili u Beogradu

24 sata elegancije: Najlepši stari automobili u Beogradu

Od 9. do 11. septembra, po šesti put biće održana manifestacija 24 sata elegancije, na kojoj će biti viđeni i najlepši stari automobili.

Trodnevni spektakl posvećen je automobilskoj kulturi, rafiniranosti i kvalitetu. Biće organizovana predavanja, izložba „Masters of Excellence“ (ručno rađena odela), degustacije pića, modne revije, kolekcije.Za dž

Koncert pijaniste Alessandra Martire biće održan u Belom dvoru i to će biti prvi u seriji „Royal Palace Live Sessions“ koji će promovisati domaće i svetske muzičke talente.

Belgrade Classic Car Show 2016

U subotu, 10. septembra, na Belgrade Classic Car Show-u biće predstavljeni automobili u vlasništvu najpoznatijih svetskih i domaćih kolekcionara.

U okviru ovog dela 24 sata elegancije najzanimljiviji Beograđanima biće Memorial Grand Prix Beograd 2016 – paradni defile najlepših klasičnih automobila po stazi oko Kalemegdana kojom se vozila famozna Grand Prix trka formula davne 1939. godine.

Ovaj veliki jubilej, 77. godina beogradskog Grand Prix-a će biti realizovan u saradnji sa Srpskim savezom za istorijska vozila, Muzejom automobila, i uz veliku podršku Skupštine grada Beograda i Turističke organizacije Beograda (TOB). Više o ovoj trci pročitajte OVDE.

Na Kalemegdanu će u 11.00 biti otvorena i izložba fotografija posvećenih trci iz 1939. godine. Fantastični prizor prošlogodišnjeg defilea ostavio je sve prisutne bez daha, a organizatori i učesnici su se potrudili da ove godine prirede još veći paradni spektakl uz prave formule iz Muzeja i nove formule klase Predator koje će predstaviti NAVAK – Nacionalna vozačka akademija.

Izložba najlepših modela klasičnih automobila

Od podneva, Grand Casino Beograd će po šesti put biti domaćin prestižne izložbe najlepših modela klasičnih automobila, odabranih specijalno za ovu priliku, a koji je besplatan i otvoren za publiku.

Ove prelepe automobile ocenjivaće stručni žiri, birajući najbolje u različitim kategorijama, što će kulminirati svečanom dodelom nagrada i proglašenjem pobednika u popodnevnim satima. U konkurenciji su Lancia i Alfa Romeo iz šezdesetih godina, Rolls-Royce Silver Cloud III Drophead, Rolls-Royce Silver Wraith iz 1957, Porsche 356, spektakularni istorijski modeli Bentley, Daimler cabriolet… (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.