Naslovna » BG servis » Led smart osvetljenje u Brankovoj ulici

Led smart osvetljenje u Brankovoj ulici

Novo led smart osvetljenje postavljeno je u Brankovoj ulici što će doprineti uštedi električne energije i do 60 odsto.

Naime, Grad Beograd dobio je od danske kompanije „HeSaLight“ donaciju od 20 led smart sijalica, u vrednosti od oko dva miliona dinara.

Najmodernijim led lampama za uličnu rasvetu osvetljena je Brankova ulica, od ugla sa Pop Lukinom do ugla sa Ulicom carice Milice.

Grad Beograd ubrzano radi na projektu javno-privatnog partnerstva za javnu rasvetu, kako bi se ulična rasveta na svih 160.000 stubova u gradu zamenila novim led sijalicama.

Realizacija ovog projekta očekuje se do kraja godine, a osim uštede zbog niske potrošnje električne energije, doprineće i da Beograd izgleda lepše i bude bolje ostvetljen.

Osim značajne uštede električne energije, u Brankovoj ulici, koja je jedna od najzagađenijih u Beogradu, nove led lampe doprineće smanjenju emitovanja ugljen-dioksida za čak 60 odsto, ali i boljoj osvetljenosti od 15 odsto do 20 odsto.

Postavljene led lampe imaju instalirane prateće senzore i savremeni sistem centralnog monitorniga i kontrole. Led rasvetu karakteriše visoka sigurnost i otpornost na hladnoću, toplotu, vibracije, a prosečan vek trajanja tih sijalica je oko 100.000 radnih sati. (Beoinfo)

loading...

2 komentari

  1. Govori se o 160.000 elektricnih stubova koje treba zameniti pametnim Led osvetljenjem bila bi to ogromna usteda u novcu.

  2. I puno posla za elektricare, jer to ipak ne mogu i ne umeju da rade vodoinstalateri.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.