Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Ciklus koncerata „Ponovo u Cvijeti“

Ciklus koncerata „Ponovo u Cvijeti“

Od 30. septembra do 21. oktobra Muzička omladina Beograda organizuje ciklus koncerata „Ponovo u Cvijeti“, u jednom od najlepših beogradskih zdanja – Paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ na Kalemegdanu.

U tom periodu, dva puta nedeljno publika će imati prilike da uživa u besplatnim koncertima najrazličitijih muzičkih žanrova!

Svečano otvaranje muzičkog ciklusa „Ponovo u Cvijeti“ zakazano je za petak 30. septembar od 20.00 kada će na podijumu Paviljona „Cvijeta Zuzorić“ nastupiti Merry Gospel Hor. Kao što sam naziv ovog hora, zaista specifičnog za naše podneblje, kaže – reč je o najčuvenijim muzičkim numera koje spadaju u žanr tradicionalne crnačke duhovne i gospel muzike.Za dž

Ponovo u Cvijeti – strast, čežnja, ljubav…

U danima posle otvaranja, 4. oktobra od 19.30, posetioci će slušati „Priču o flauti“ – koncertni muzički vremeplov u izvođenju konsorta flauta „Jakov Srejović“, posvećen tom instrumentu uz kompozicije od XV veka do danas.

Strast, čežnju, ljubav kroz muziku tanga, valcera, habanere i serenada na ruskom, španskom, nemačkom, engleskom i francuskom jeziku u kabaretskoj atmosferi donose Tijana Đuričić, sopran, Irina Naumovska, klavir i gost – Aleksandar Budimir, harmonika na koncertu pod nazivom „Muzika srca“. Ovaj koncert na programu je u četvrtak, 6. oktobra od 19.30.

U utorak, 11. oktobra od 20.00, na koncertu pod nazivom „Od džeza do popa“ neke od najlepših popularnih muzičkih numera za ženski vokal izvodi dama anđeoskog glasa Aleksandra Bijelić Aleksijević u pratnji vanserijskog džez pijaniste Ivana Aleksijevića.

Ljubiteljima duhovne muzike svakako preporučujemo koncert pod nazivom „Odjeci Studenice“ i nastup hora „Allilujia“ u četvrtak 13. oktobra od 19.30.

Poklonike klasične muzike i kamernog muziciranja pozivamo na koncert trija koji čine flautistkinja Ivana Bogdanović, klarinetista Vladimir Gurbaj i pijanista Ivan Milunović, a koji će se publici predstaviti delima Baha, Sen Sansa, Šostakoviča i Mijoa u utorak, 18. oktobra od 19.30.

Ciklus „Ponovo u Cvijeti“ svoje veliko finale imaće 20. i 21. oktobra. Prve večeri će se Kalemegdanom iz „Cvijete“ začuti zanosni i zavodljivi tango u izvođenju već jako dobro svima poznatog i traženog sastava Tanguango.

Već sledećeg, poslednjeg dana ciklusa, od 20.00, ljubitelji bluza i roka, po prvi put kod nas, a svakako i na sceni „Cvijete“, imaće prilike da čuju Trio Freedom koji će izvesti neke od najvećih hitova legendarnog muzičkog sastava The Jimi Hendrix Experience. (danubeogradu.rs)

Ponovo u Cvijeti – program

Petak, 30. septembar (20.00) Merry Gospel Hor
Utorak, 4. oktobar (19.30) Koncert flauta „Jakov Srejović“
Četvrtak, 6. oktobar (19.30) Tijana Đuričić i prijatelji
Utorak, 11. oktobar (20.00) Duo Aleksandra Bijelić Aleksijević i Ivan Aleksijević
Četvrtak, 13. oktobar (19.30) Hor Alilujia
Utorak, 18. oktobar (19.30) Kamerni trio Gurbaj, Antić, Milunović
Četvrtak, 20. oktobar (19.30) Tanguago
Petak, 21. oktobar (20.00) Trio Freedom

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.

2 komentari

  1. Postovani,
    da li biste bili ljubazni da mi kazete koje su cene karata za navedene koncerte?
    Hvala unapred, Maja

  2. Kao Å¡to u tekstu i piÅ¡e: besplatno…