Naslovna » BG svaštara » Budući Beograd » Gradiće se tržni centar „Ada Mall“

Gradiće se tržni centar „Ada Mall“

„Ada Mall“ će biti izgrađen na prostoru nekadašnje Minelove fabrike u Radničkoj ulici.

Portal Beobuild prenosi da se ova lokacija nalazi nadomak Ade Ciganlije, pa će pored stanovnika ovog dela grada tržni centar biti dostupan i velikom broju posetioca „beogradskog mora“.

U tom smislu, ovaj objekat treba da nadoknadi nedostatak kvalitetnog maloprodajnog prostora i upotpuni komercijalno-turističku ponudu ove atraktivne gradske zone. Sa 34.000 kvadrata prostora za izdavanje „Ada Mall“ će biti jedan od većih maloprodajnih objekata u gradu i prvi moderni tržni centar na Čukarici.

U odnosu na ostale objekte ovog tipa, može se primetiti pohvalan iskorak kada se govori o arhitekturi i izboru fasade. Talasasto oblikovanje volumena uz kaskadnu spratnost upotpunjeno je kombinacijom fasadnih brisoleja sa velikim staklenim površinama i ozelenjenim spratnim terasama.

Tržni centar "Ada Mall"

Tržni centar imaće skoro 1000 parking mesta, tri nivoa kvalitetnog prodajnog prostora i multifunkcionalni prostor za događaje. U okviru projekta biće izgrađena i posebna pešačka pasarela, koja će tržni centar direktno povezati sa autobuskim stajalištem u Radničkoj ulici na pravcu ka gradu.

Glavni ulaz u objekat biće iz Radničke ulice, dok će se pristupi podzemnoj garaži nalaziti bočno u Paštrovićevoj ulici. Arhitektonsko rešenje izradio je londonski arhitektnoski studio „Design International“.

Investitor je kompanija GTC, već poznato ime na tržištu poslovnog prostora, koja ovim projektom ambiciozno ulazi u segment maloprodaje.

Na lokaciji su do sada završena sva neophodna geomehanička istraživanja, dok se početak gradnje očekuje krajem ove godine. Otvaranje tržnog centra planirano je za jesen 2018.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.