Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Music Bridge, prvi put u Beogradu

Music Bridge, prvi put u Beogradu

U četvrtak 8. septembra biće održana mini konferencija Music Bridge, koju prati, u Klubu Doma omladine od 20 časova, showcase koncert perspektivnih beogradskih bendova.

Nastupaju ENSH, Erik & The Worldly Savages i Nežni Dalibor.

ENSH je elektro pop projekat Milenka Vujoševića, muzičara koji živi na relaciji Toronto – Beograd, Erik & The Worldly Savages čine Erik Mut, pevač i kompozitor iz Toronta i njegov beogradski folk pank sastav, a Nežni Dalibor je beogradski bend, predstvanik neo psihodelik pop rok zvuka.

Cena ulaznice za koncert je 200 dinara.

Music Bridge panel

Kako izgleda muzička scena u Srbiji danas? Gde je nestao kreativni duh mladih bendova koji je nekada bio simbol Beograda? Da li se originalnost i kvalitet isplate? Kako može da se poboljša muzička industrija?

Music Bridge je nova organizacija, stvorena u saradnji sa MTV Serbia i izdavačkom kućom Lampshade Media, čiji je cilj da pomogne domaćim umetnicima da podignu karijeru na viši nivo. Planirane aktivosti treba da unesu sveže ideje u srpsku muzičku industriju, podstaknu na dijalog glavne aktere u ovom trenutku, one koji žele da budu njen deo i one koji su videli kako muzička industrija funkcioniše u internacionalnim okvirima…

Jednodnevni događaj, mini konferenciju, čini panel diskusija od 15 do 18 časova u Muzičkoj kući Metropolis (Makedonska 21). Ulaz je besplatan za muzičare, organizacije i medije, uz obaveznu registraciju na zvaničnoj Facebook stranici facebook.com/musicbridgeserbia

Teme su sledeće.

Panel 1 – Izvedi svoj bend iz geta – Uradi sam bukiranje u Evropi – Erik Mut i Milenko Vujošević (Erik & Milenko) su zajedno bukirali preko 500 koncerata širom Severne Amerike i Evrope. Na ovoj tribini oni će podeliti svoje savete i trikove i govoriti o ličnim iskustvima i načinima funkcionisanja koncerata u inostranstvu.

Panel 2 – Kako doći do odličnog zvuka na snimcima – Caspar Wijnberg & Milan Jejina. Yeqy Caspar Wijnberg, producent iz Amsterdama sa stalnim prebivalištem u Beogradu otkriće tajne stvaranja najboljeg mogućeg snimka sa minimalnim budžetom i dati savet kako da se izbegnu uobičajene amaterske greške prilikom snimanja. Milan Jejina Yeqy, poznati srpski studijski bubnjar otkriće šta je potrebno da se postane vrhunski muzičar i kako da izvući maksimum na studijskom snimku bubnja.

Panel 3 – Kako srpska muzička industrija izgleda sa vrha – Nikola Jovanovic (MTV Serbia) & Guy De Launey (BBC Belgrade Correspondent). Koji su izazovi pred mladim srpskim bendom koji želi da uspe. Šta muzičari mogu da urade da povećaju svoju publiku i postignu uspeh u Srbiji. Kako muzičari treba da komuniciraju sa ostatkom muzičke industrije, šta treba i šta ne treba činiti. Razlike između lokalne scene i scene u Britaniji. Otvorena diskusija – Pitanja i odgovori – Kako poboljšati trenutnu situaciju…

(danubeogradu.rs)