Naslovna » Izlasci » Sport » Prva utakmica HK Beograd, za decu iz Zvečanske
Akcija HK Beograd na startu MOL Lige
Akcija HK Beograd na startu MOL Lige

Prva utakmica HK Beograd, za decu iz Zvečanske

Donesite plišanu igračku za decu iz Zvečanske i posmatrajte besplatno u petak 9. septembra hokejašku utakmicu između HK Beograd i gosta iz Rumunije, HK Čiksereda.

Humanitarna akcija beogradskih hokejaša prati prvi nastup domaćina u regionalnoj MOL Ligi. Meč počinje u 17:30 časova, u Ledenoj dvorani Pionir.

Posetioci koji ne donesu igračku platiće ulaznicu i uz nju će dobiti igračku.

“Teddy bear toss”, bacanje plišanih igračaka na hokejaški teren, je popularna praksa širom sveta, uglavnom pred božićne i novogodišnje praznike, kada se na ovaj način prikupljaju pokloni za decu u bolnicama i ustanovama socijalnog staranja.

Važno je znati pravilo, koje će biti primenjeno i u Beogradu. Posetioci plišane igračke bacaju na led posle prvog gola domaćina ili, ako ga ne bude, na pauzi posle prve trećine. U oba slučaja, potrebno je sačekati poziv oficijelnoog spikera da se igračke bace.

HK Beograd obradovao je mališane iz Zvečanske na još jedan način – njih 50 će tokom cele sezone moći besplatno da prate utakmice.

Startuje MOL Liga

Nedavno osnovani Hokejaški klub Beograd je jedanaesti tim u regionalnoj MOL Ligi, u sezoni 2016/17, pored sedam mađarskih i tri rumunska kluba. Timovi iz Mađarske, gde se igra hokej na svetskom nivou i Rumunije, su veoma jaki, pa se sve do aprila očekuje mnogo uzbuđenja za beogradsku publiku.

U protekle dve sezone šampionsku titulu MOL Lige osvajala je ekipa DVTK Jegesmedvek (Polarni medvedi) iz Miškolca, a najveći rival im je bio hokejaški tim MAK Budimpešta (Mađarski Atletski klub). Od ostalih mađarskih timova tu su još i AV19 iz Sekešfehervara, HK Debrecin, Ferencvaroš, Ujpešt i Dunajvaroš (pobednik MOL Lige 2012. i 2013. godine).

Iz Rumunije dolaze tri najbolja kluba – prvak nacionalne lige Dunarea Galati, drugoplasirana Čiksereda (Mierkurea Ćuk), dva puta pobednik MOL Lige, i trećeplasirana Korona Brašov.

Čiksereda, prva gostujuća ekipa u Pioniru, je klub iz malog mesta Mierkurea Ćuk u centralnoj Rumuniji. Osnovan je 1929. godine, a tim ima jak internacionalni sastav.

Predsednik Hokejaškog kluba Beograd Marko Kovačević ima poruku za publiku:

Ako želite da vidite 20 momaka koji svim srcem igraju sport koji vole, bez ikakvog skrivenog cilja ili interesa, utakmice HK Beograda su pravo mesto za to. Takođe, potrudićemo se da svaka utakmica HK Beograd bude savršeno mesto da ljubitelj hokeja povede svog unuka na utakmicu, kao i da momak izvede devojku. Planiramo razne projekte i događaje zajedno sa nizom zabavnih aktivnosti u pauzama, a sve to uz izuzetno kvalitetnu hokejašku utakmicu.

(danubeogradu.rs)