Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu
Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu

U bioskopima: Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu

Od 29. septembra u bioskopima će se prikazivati novi film Tima Bartona „Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu“.

Rađen je po svetskom bestseleru, istoimenom romanu Ransoma Rigsa iz 2012. godine, u kome se proza prepliće i dopunjuje fotografijama. Nezaboravno 3D filmsko iskustvo „Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu“ bogato je fantastičnom i impresivnom fotografijom, upečatljivim likovima, epskim borbama i jedinstvenim vremenskim putovanjem.

Glavni junak je šesnaestogodišnji Džejk koji zbog misteriozne smrti svog dede pronalazi dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu. Što više saznaje o stanovnicima ove kuće i njihovim neobičnim sposobnostima, mora sam da shvati šta je stvarno, kome može da veruje i ko je zapravo on.

Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu

Film će biti prikazan u 2D i 3D tehnologiji, a u odabranim bioskopima i u 4k rezoluciji. To znači da će sve biti četvorostruko kvalitetnije prikazano na velikom platnu. Svaki piksel (ukupno 4.096 piksela u dužini i 2.160 u širini) se na veliko platno prenosi uz pomoć minijaturnih, digitalnih ogledalaca, proizvedenih od silikona, nalik na memorijske čipove u računaru.

4K projektori u sebi imaju oko 8,8 miliona mikro ogledala koji u jednoj sekundi naprave do 5.000 pokreta, čime reflektuju svetlost i sliku na bioskopsko platno.Tehnologija koja pruža superioran, visoki kontrast i kristalno jasnu sliku učiniće da novi filmski doživljaj Tima Bartona bude izuzetan.

Na prvi pogled, film „Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu“ nas asocira na još jedan klasični Bartonov film: mračan, maštovit i čudan, ali zapravo ovaj film prenosi jednu važnu i duboku poruku. Ovaj film veliča ljude koji su originalni, posve čudnovati. Motiviše nas da se pogledamo, zapitamo i svoju čudnovatost prihvatimo kao redak i lep talenat. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov i prevod na srpski: Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children / Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu. Dužina trajanja filma: 126 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD, 2016. Žanr: fantazija, avantura. Uloge: Eva Green, Asa Butterfield, Ella Purnell, Samuel L. Jackson. Reditelj: Tim Burton.

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.